İngiltere Husilere ait 2 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı

İngiltere Husilere ait 2 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı

ABONE OL
22:09 - 09/03/2024 22:09
İngiltere Husilere ait 2 İHA’yı düşürdüğünü açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere, Kızıldeniz’de ticari gemileri hedef alan Yemen’deki direnişçi grup Husilere ait iki insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, bir İngiliz savaş gemisinin Husilere ait iki saldırı dronunu düşürdüğünü ve Kızıldeniz’deki nakliye yollarını korumak için harekete geçen Amerikan ve Fransız güçlerine katıldığını söyledi.

Shapps Cumartesi günü eski adı Twitter olan X’te yaptığı paylaşımda “Dün gece HMS Richmond Sea Ceptor füzelerini kullanarak iki saldırı dronunu düşürdü – İran destekli Husilerin bir başka yasadışı saldırısını başarıyla püskürttü” dedi.

Bakan mesajında “Birleşik Krallık ve müttefiklerimiz hayat kurtarmak ve seyrüsefer özgürlüğünü korumak için gerekli adımları atmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasının ardından Kızıldeniz’deki ticari gemileri İsrail’e ürün taşıdıkları gerekçesiyle hedef almaya başladı.

ABD liderliğinde bölgede kurulan koalisyon bugüne dek binlerce gemiye koruma sağlandığını açıklamıştı. Söz konusu koalisyonda ABD, İngiltere ve Hollanda gibi ülkeler yer alıyor.

VOA tarafından geçilen İngiltere Husilere ait 2 İHA’yı düşürdüğünü açıklado haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Husilere ait 2 İHA’yı düşürdüğünü açıklado haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Husilere ait 2 İHA’yı düşürdüğünü açıklado haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.