İngiltere Başbakanı Truss: “İstifa Etmeyeceğim”

İngiltere Başbakanı Truss: “İstifa Etmeyeceğim”

ABONE OL
13:28 - 18/10/2022 13:28
İngiltere Başbakanı Truss: “İstifa Etmeyeceğim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss seçilmesinin ardından gündeme getirdiği ekonomi paketine yönelik tepkilerin ardından paketin geri çekilmesine rağmen, istifa etmeyeceğini söyledi ve özür diledi.

Truss İngiliz yayın kurumu BBC’ye yatığı açıklamada, “Sorumluluğu kabul etmek ve yapılan hatalar için özür dilemek istiyorum. İnsanlara enerji faturaları konusunda yardımcı olmak ve yüksek vergi sorunuyla başa çıkmak için harekete geçmek istedim ancak çok hızlı gittik” diye konuştu.

Yaptığı hatalar nedeniyle özür dileyen Truss, bir aylık başbakanlığının “kusursuz olmadığını” fakat hatalarından dönmeyi bildiğini dile getirdi.

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt dün, tartışmalara neden olan vergi indirimi paketini geri çekmişti.

Truss, İngiltere ekonomisini durgunluktan çıkarmak için geçen ay 45 milyar sterlinlik vergi kesintisi açıklamış, ancak karara tahvil yatırımcılarının tepkisi sert olmuş ve ülkedeki borçlanma maliyetleri yükselmişti. İngiltere Başbakanı tepkilerinden ardından Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’i görevinden almış yerine Jeremy Hunt gelmişti.

Liz Truss’ın lideri olduğu iktidardaki Muhafazakar Parti içerisinde, yeni Başbakanın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle görevinden ayrılmasını isteyen milletvekilleri olduğu İngiliz basınına yansıyor.

Ancak Truss istifa edebileceği iddialarını ihtimal dışı bırakarak, Muhafazakar Parti’yi bir sonraki genel seçime götüreceğini söyledi.

Liz Truss “Burada kalıyorum çünkü bu ülkeye hizmet etmek için seçildim ve bunu yapmaya kararlıyım” dedi. 47 yaşındaki Liz Truss geçen ay başında ülkenin yeni ve üçüncü kadın Başbakanı olarak göreve başlamıştı.

VOA tarafından geçilen İngiltere Başbakanı Truss: “İstifa Etmeyeceğim” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Başbakanı Truss: “İstifa Etmeyeceğim” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Başbakanı Truss: “İstifa Etmeyeceğim” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.