İngiliz aşçılar ayaklandı, konukseverlik bakanlığı kurulsun dedi

İngiliz aşçılar ayaklandı, konukseverlik bakanlığı kurulsun dedi

ABONE OL
12:48 - 15/10/2020 12:48
İngiliz aşçılar ayaklandı, konukseverlik bakanlığı kurulsun dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiliz şeflerin daha fazla siyasi nüfuz için başlattıkları kampanya büyüyor.

Birleşik Krallık’ın en iyi şefleri arasında sayılan Paul Ainsworth, Angela Hartnett ve Marcus Wareing hükümeti salgın sırasında sektörü koruyabilmek için bir konukseverlik bakanlığı kurulması için çağrıda bulundular.

İngilterenin meşhur şefleri destekçilerinden online bir dilekçe imzalamalarını istiyor.

Protestocu meşhur şefler: “Parlamento’da sanat ve spor temsil ediliyor, ancak konu konukseverlik olunca ortada kimse yok, en çok biz etkilenendik ve bize danışılmadan politika yapılıyor, bu bitmeli!“ diye sıkıntılarını dile getiriyorlar.

Chee & Restaurant Magazine’in ticaret yayın editörü olan Bosi, “Ülkemiz mükemmellik, yenilikçilik ve ilhamla eşanlamlı bir konaklama sektörüne sahip olmasıyla ünlü. Hem ülke ekonomisinin böylesine hayati bir parçası olan konukseverlik sektörüde diğer sektörler gibi Parlamento’da temsil edilmelidir” diyerek şeflere destek verdi.

Enerji ve Endüstriyel Strateji Departmanı sözcüsü, “Konaklama sektörünün ekonomimize ve topluma ne kadar destek olduğunu bilmekle beraber bu, salgının başlangıcından itibaren sektörü desteklemek için, ‘Yemeğe Çık’ programı ve milyarlarca hibe, vergi ertelemesi ve krediler dahil olmak üzere şimdide bazı noktalara desteğimizi arttıracağız, ayrıca önümüzdeki aylarda sektöre yardımcı olmaya devam edeğiz: Kış Ekonomisi Planımız için daha fazla destek vereceğiz, Sektörümüz ülke ekonomisinin hayati bir parçası: üç milyon kişiye iş sağlıyor, 130 milyar sterlin ciro ile ülkemize yılda 38 milyar sterlinlik vergi katkısı sağlıyor, ancak hükümetin pandemi ile ilgili düşüncesiz politika ve iletişiminden büyük ölçüde zarar gördük” dedi.

UK Hospitality başkanı Kate Nicholls milletvekillerine, barların ve restoranların artık “uçurumun ucunda” olduğunu ve düşünülenden çok daha fazla iş kaybının beklendiğini söyledi. (Tourexpi)

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen İngiliz aşçılar ayaklandı, konukseverlik bakanlığı kurulsun dedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiliz aşçılar ayaklandı, konukseverlik bakanlığı kurulsun dedi haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiliz aşçılar ayaklandı, konukseverlik bakanlığı kurulsun dedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.