İlk Nazi kurbanlarını anma töreni gerçekleşmeyecek

İlk Nazi kurbanlarını anma töreni gerçekleşmeyecek

ABONE OL
23:13 - 15/12/2020 23:13
İlk Nazi kurbanlarını anma töreni gerçekleşmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`da ilk Nazi kundaklaması sonucu Schwandort`da yaşamlarını yitiren Fatma-Osman Can çifti, oğulları Mehmet Can ve Alman Jürgen Hübener için her yıl düzenlenen anma töreni bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

Almanya’nın Schwandorf kentinde 32 yıl önce 17 Aralık 1988’de aşırı sağcı Josef S. tarafından kundaklanan Habermeier adındaki evde hayatını kaybeden Fatma-Osman Can çifti, oğulları Mehmet Can ve Alman Jürgen Hübener için her yıl düzenlenen anma töreni bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

İptal gerekçesinin ise Korona salgınından dolayı Almanya’da Çarşamba günü yürürlüğe girecek olan sokağa çıkma kısıtlaması olduğu bildirildi.

Belediye meclisinde alınan iptal kararından dolayı duymuş olduğu üzüntüyü dile getiren Schwandorf Büyükşehir Belediye Başkanı Andreas Feller, kendisinin buna rağmen olayın yaşandığı yere gidip buraya dikilen anıtın önüne çiçek bırakıp dua edeceğini bildirdi. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’in de bir çiçek le saygı duruşunda bulunacağı belirtildi.

Bilindiği gibi Almanya’da ilk kundaklamada hayatlarını kaybeden Can ailesinin kızları Leyla Kellecioğlu, evli olduğu için ayrı bir evde bulunuyordu.  Kellecioğlu’nun acısı hiç dinmiyor.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.