III.Charles Annesi Kraliçe II. Elizabeth’i Örnek Alacağına Söz Verdi

III.Charles Annesi Kraliçe II. Elizabeth’i Örnek Alacağına Söz Verdi

ABONE OL
16:23 - 10/09/2022 16:23
III.Charles Annesi Kraliçe II. Elizabeth’i Örnek Alacağına Söz Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kral III. Charles bugün tarihi bir törenle resmen İngiltere’nin yeni hükümdarı ilan edildi. Yeni Kral, annesi Kraliçe II. Elizabeth’i örnek alacağına söz verdi.

96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in tahtta geçirdiği 70 yılın ardından Perşembe günü hayatını kaybetmesi üzerine Kraliyet gelenekleri devreye girdi.

73 yaşındaki Charles hemen annesinin yerine geçti ancak İngiltere’nin en üst düzey kraliyet sarayı olan ve 1530’larda VIII. Henry’nin talimatıyla inşa edilen Aziz James Sarayı’nda toplanan Katılım Konseyi’nce bugün kral ilan edildi.

Yüzyıllardır görevleri hükümdara danışmanlık yapmak olan konseyde yer alan Kral’ın oğlu William, eşi Camilla ve yeni Başbakan Liz Truss, III. Charles’ı resmi olarak hükümdar ilan eden beyannameyi imzaladı.

Törende hazır bulunan eski başbakanlar ve diğer üst düzey siyasetçi ve din adamları, yeni hükümdarın ilanını, geleneklerin izinden giderek “Tanrı Kral’ı korusun” sözleriyle destekledi.

Charles, “Bu büyük mirasın ve şimdi bana geçen egemenliğin görev ve ağır sorumluluklarının derinden farkındayım” dedi.

Yeni Kral, “Bu sorumlulukları üstlenirken, anayasal hükümeti destekleme konusunda bana verilen ilham verici örneği takip etmeye ve bu adalardaki halkların ve dünyanın dört bir yanındaki İngiliz Milletler Topluluğu krallıkları ve bölgelerinin barış, uyum ve refahını sağlamaya çalışacağım” diye konuştu.

Daha sonra, St James Sarayı’nın balkonundan Ana Bildiri okundu ve III. Charles’ın Kral ilanının balkondan da duyurulması ile tören tamamlandı.

Aziz James Sarayı’ndaki seremoninin ardından askeri bir bando eşliğinde askerler ve tören kıyafetleri içinde sancak ve mızrak taşıyan erkekler, Londra’da 1566’dan ticaret merkezi olan Kraliyet Borsası’na geldi ve burada bildiri tekrar okundu.

Bildiri ayrıca Birleşik Krallık’ın diğer başkentleri olan İskoçya’nın Edinburgh, Kuzey İrlanda’nın Belfast ve Galler’in Cardiff şehirlerinde de okunuyor.

Tören, televizyon kanallarında yayınlanan ilk İngiliz hükümdarlık yemin töreni olarak da tarihe geçti.

VOA tarafından geçilen III.Charles Resmen Kral İlan Edildi Annesi Kraliçe II. Elizabeth’i Örnek Alacağına Söz Verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. III.Charles Resmen Kral İlan Edildi Annesi Kraliçe II. Elizabeth’i Örnek Alacağına Söz Verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan III.Charles Resmen Kral İlan Edildi Annesi Kraliçe II. Elizabeth’i Örnek Alacağına Söz Verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.