IHK Berlin bir ilke imza attı

IHK Berlin bir ilke imza attı

ABONE OL
22:58 - 12/10/2022 22:58
IHK Berlin bir ilke imza attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkent Berlin’de Türkiye kökenli kadın girişimciler ve iş sahipleri için ilk defa bir toplantı ve  iş yemeği düzenlendi.

Yaklaşık 2,5 yıldır Berlin Ticaret ve Sanayi Odası ‘nda (IHK Berlin) turizm ve gastronomi meslek dalları alanında yönetici (Branchenmanagerin) olarak görev yapan Dilara Erdem’in düzenlediği iş yemeğinde Berlin’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye kökenli yaklaşık 40 kadın girişimci bir araya geldi.

Günlük çalışmalarında çok sayıda işveren ile bir araya gelen Erdem, IHK Berlin ‘de etkinliklerin düzenlenmesinden sorumlu proje yöneticisi Gamze İşçi ile birlikte geliştirdiği bir networking programı kapsamında IHK Berlin ‘in üyelerine sunduğu hizmetleri tanıttı. Etkinli, katılımcıların kendilerini                ‘Say Hello’ adlı kısa bir sunumla tanıtmaları başladı. İş yemeğine katılan konuklardan bazıları bugüne kadar IHK Berlin ‘den aldıkları hizmetleri ve dileklerini de paylaştılar.

Mukaddes Kaya, ithalat ve ihracat hakkında IHK Berlin ‘in sağladığı bilgileri dile getirirken, pandemi sürecinde IHK Berlin‘in üyelerine sunduğu ‘Corona Newsletter‘dan çok faydalandığını belirtti. Yurtdışından gelen kalifiye elemanların diplomalarının denkleştirilmesi sürecinde IHK’dan büyük              destek gören avukat Dr. Hayriye Yerlikaya da konuklarla tecrübelerini paylaştı.

Sevilay Karahan,          sağlık sektöründe çalıştığını, 25 senedir meslek eğitimi sunduğunu ve bu konuda IHK Berlin’den büyük destek aldığını belirtti. Psikolog Ayşe Dayı ise ‘Orca Dreams- Farkındalıkla Yaşam Platforumu‘adlı bir platform kurduğunu söyleyerek, herkesi “en azından bir kere de olsa misafirim olun“diyerek; farkındalık ve bireysel danışmanlık etkinliğine davet etti.

Katılımcıların ‘Say Hello‘sunumlarında çevrelerinde yaşadıkları ve kendi başlarından geçen komik gerçeklikleri paylaştığı oyun, iş yemeğinde eğlenceli bir ortamın oluşmasını sağlarken, büyük alkış aldı.

Dilara Erdem, hep birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından yasa gereği iş kurma ile başlayan üyelik ve IHK Berlin’in sunduğu hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi verirken; IHK Berlin‘in sadece network etkinlikleri değil aynı zamanda farklı sektörlerdeki ticari konular hakkında bilgilendirme toplantılarını üyelerine ücretsiz olarak sunduğunu belirtti.

Erdem, bunlara ek olarak, farklı sektörleri etkileyebilecek ticari kanun değişikleri hakkında üyeleri bilgilendirdiğini ve hukuki danışmanlık imkânı sağladığını vurguladı. IHK Berlin‘in bunlara ek olarak devletin sunduğu korona yardımlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduğunu, yakın zamanda da enerji kriziyle ilgili sunulan devlet destekleri hakkında bilgilendirme yapacağını katılımcılarla paylaştı. Güncel teşvik programlarını da tanıtan Dilara Erdem, konuşmasında dijitalleşme ya da daha büyük yatırımlar planlayan iş veya şirket sahipleri için Berlin Eyalet Senatosu ‘nun sunduğu teşvik programlardan da bahsederek; “Finanse etmek istediğiniz yatırımlar için devletin sunduğu teşvik programlarından yararlanmak istiyorsanız IHK Berlin’deki finansman ve teşvik danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz, yardım alabilirsiniz “ dedi.

Erdem‘in üzerinde durduğu önemli bir diğer konu da sürdürülebilirlikti. Bu konunun IHK Berlin için çok önem taşıdığını, iş sahiplerinin farklı toplantılar ve bilgilendirme olanakları aracılığıyla desteklendiğinin altını çizdi. Toplantıda sıklıkla değinilen ve IHK Berlin’in öne gelen değerlerinden birisi “Üyelere Yakın Olmak”. Siz de üyeliğinizden daha fazla faydalanıp, bu hizmetlerden yararlanmak istiyorsanız Erdem ile irtibata geçebilirsiniz.

Dilara Erdem’e ulaşım; www.ihk.de/berlin/Termin-Dilara-Erdem veya QR-Code’dan randevu alabilirsiniz.

ha-ber.com/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.