“İdam Cezası Kararını Onaylarım”

“İdam Cezası Kararını Onaylarım”

ABONE OL
12:54 - 01/07/2022 12:54
“İdam Cezası Kararını Onaylarım”
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO zirvesi sonrası bir grup Türk gazeteciye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “TBMM’nin karar alması halinde idam cezasını onaylayacağını” söyledi.

NTV’nin haberine göre Erdoğan, Pınar Gültekin cinayeti davasındaki ceza indiriminin hatırlatılması ve “kadın cinayetlerine yönelik idam cezası olur mu?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Bu konu ile ilgili olarak Devlet Bey’in de zaten bir açıklaması olmuştu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir. Tabii Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. Bu vahşet bu millete yakışmaz. Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil. Bunun için de gerekli müzakereleri, tartışmaları Adalet Bakanım ile de yaptık, bunları konuştuk. Gerekirse bu tekrar gündeme getirilerek tartışma konusu haline gelmeli. Bu tartışmadan ne çıkar bunu görmeliyiz. Ardından da çıkan neticeye göre bir adım atılabilir. Çünkü Pınar Hanım’ın durumunun benzeri birçok vahşetler var. Bunlar hakikaten böyle yenilir yutulur şeyler değil. Onun için burada da bu işin müzakeresi tartışmaları hepsi yapılır. Tabii bu bir anayasa değişikliği gerektiren de bir konu. Daha önce de söylemiştim, burada Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım.”

“Biden’a silah TIR’larını söyledim”

Erdoğan, zirve kapsamında ABD Başkanı Joe Biden’a “binlerce TIR silahın Türkiye’nin güneyindeki teröristlere verildiği” yönündeki görüşlerini iletip iletmediğinin sorulması üzerine ise,

“Elbette söyledim. Trump döneminden aldım; dedim ki binlerce tır silah, araç, gereç, mühimmat buraya getirildi. Biz şimdi burada terörü müzakere edeceğiz. Ama Türkiye’yi hedef alan teröristlere silah, mühimmat, araç, gereç bu şekilde verilirken biz NATO’da ortaklar olarak nasıl dayanışma içinde olacağız?” yanıtını verdi.

“İhtiyatlı davranıyoruz”

Açıklamalarında NATO zirvesi öncesi İsveç ve Finlandiya ile varılan üçlü memoranduma da değinen Erdoğan, iki ülkeden terörle mücadele konusunda Türkiye’nin meşru taleplerine yönelik taahhütlerde bulunmalarını ve somut adımlar beklediklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Finlandiya ve İsveç’le imzaladığımız üçlü muhtıradaki terörizm ve dayanışma hususları tüm müttefikler için yol gösterici olacaktır. Bundan sonra PKK ve FETÖ mensupları için terör propagandası yapmak, ülkemize ve vatandaşlarımıza saldırmak, insanları tehdit etmek, ortalığı yakıp yıkmak çok daha zorlaşacaktır.”

Bundan sonraki süreçte verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğini yakından takip edeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, “Terörle mücadelesinde defalarca arkasından hançerlenmiş bir ülke olarak ihtiyatlı davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede laiklik tartışması kalmamıştır”

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesinde laikliğe uyulmadığı gerekçesiyle Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yargıya başvurulacağının açıklandığının anımsatılması üzerine ise Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bunların taziyesi bu kadar önemli mi? Hiç gerek yok. Oraya gelenler, özellikle Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin bütün hayatı boyunca vermiş olduğu mücadeleyi yaşayanlar, buna saygı duyanlar. Ben de bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak orada bulundum. Arkadaşlarımla beraber bulundum. CHP’den de bir arkadaş geldi. O da orada bulundu. Demek ki nasibi olanlar da varmış. Bunlar maalesef nasibi olmayanlar. O söylediğiniz derneklerin zaten tarzlarını biliyorsunuz. Bunlar asla bizi üzmez. Bu ülkede artık laiklik tartışması diye bir şey kalmamıştır. Bunu onlar düşünsün. Laiklikle alakalı bütün tanımlar vesaire hepsi özellikle partimin tüzüğünde de en güzel şekliyle vardır. Biz o çerçeve içerisinde laikliği yaşadık, yaşıyoruz. Ve birilerinden de icazet almamıza gerek yok. Ana muhalefetin başı bu cenazeyle ilgili bir taziye niye göndermemiş veyahut yavru muhalefet niye göndermemiş; bundan dolayı hiç dertlenmeye gerek yok ki. Herkes nasibini alır. Unutmayın, nasibûke yusibûke; nasibin neyse onu bulursun. Zaten Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi kendisini gerçekten yaşamış, onun duygularıyla amel etmiş, amel etmeye devam edenlerle beraber Hakk’a yürüdü. Güzel olan da o değil mi?”

VOA tarafından geçilen “İdam Cezası Kararını Onaylarım” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İdam Cezası Kararını Onaylarım” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İdam Cezası Kararını Onaylarım” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (3)
  • Mert

    Kim düşünebilirdiki, kim nerden bilecekki, gün gelecek birgün bu ülkede dinci siyasetçiler uğruna ülke ekonomisi çökecek, ülkede ayçiçek yağı hırsızlığı türecek. Etme bulma dünyası. Sizmisiniz müslüman da düne kadar başınızdaki dürüst siyasetçilerin ülkede BeytülMale el uzatmazlarken, Onlar kul hakkı yetim hakkı yemezlerken, O insanlar halkın emanetine sahip çıkan koruyan israf müsrif yapmadan harcayan, saltanat şatafat saraylarda yaşamazken, hepsi de rahmetli oldu O insanlardan memnun değildiniz.

    Oysa Allah bize ne diyor?
    Allah size, emanetleri, kamu görevlerini, devlet işlerini, sorumluluk gerektiren meseleleri mutlaka ehline, kabiliyetli, liyâkatli, bilgili, dürüst ve güvenilir kimselere vermenizi, insanlar arasında hakem-hâkim, idareci olduğunuz zaman, adâletle icraat yapmanızı, hüküm vermenizi emrediyor. Allah size ne güzel öğütler veriyor, sorumluluklarınız konusunda sizi uyarıyor. Allah her şeyi işitir, her şeyi bilir, görür; doğru olanı duyurur, doğruları gösterir. (Nisa 58)

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Bugün CHP sözcüsü Faik Öztrak basın konuşmasında bu konu ilgili dile getirdi.
    —-https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/nato-zirvesiyle-ilgili-carpici-erdogan-yorumu-7225546/—-
    Bu adam Kibir dolu, etrafına çaka satan, çevresine hava atan, kendisi ilgili edilen sözlerle metedilmesinden hoşlanan, hakkında övgü dolu sözler edilmesini isteyen Kasımpaşalı külhanbeyli kara zır cahil adamın biri. Yazıklar olsun ve Allah’da zaten bu milletin belasını Tayyip Erdoğan’la verdi, bunun gibi bir adama bu ülkede Başbakan ve Cumhurbaşkanı yaptılar.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    ‘’HALKIN PARASINI HALKINDAN ESİRGEYEN AŞAĞILIK OMURGASIZ DİNSİZ İMANSIZ FİRAVUN’’

    Kamu kaynaklarının aktarılmasında Ateist’in de hakkı var, Hristiyan’ın da hakkı var, Yahudi’nin de hakkı var,
    Eğer Allah MAUN Suresinde AKP gibi iktidarını hedef almamışsa kime hedef almıştır dersiniz, çıksın ortaya başta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AKP yandaş yalaka münafık fasık İlahiyatçılar bana bunu anlatsınlar. Allah’ın kelamullahından bu mesajı kim doğru anlıyor yada anlamış masaya yatıralım hadi hodri meydan.
    Maun Suresi Diyanet meali
    • ﴾1﴿ Gördün mü dini yalan sayanı?
    • ﴾2﴿ İşte odur yetimi itip kakan;
    • ﴾3﴿ Ve yoksula yedirmeyi özendirmeyen!
    • ﴾4﴿ Vay haline o namaz kılanların ki,
    • ﴾5﴿ Onlar namazlarının özünden uzaktırlar.
    • ﴾6﴿ Onlar halka gösteriş yaparlar.
    • ﴾7﴿ Hayra da engel olurlar.
    Bu Allah kelamını hangi AKP yandaş dindar anladıklarını söyleyebilir?
    Allah bu sözleri kimler için söylenmiş olabilir dersiniz?
    Şöyle başınızı yukarı kaldırıp etrafınıza bir bakarsanız belki görürsünüz sizigidi bakar körler sizi.

    Yanıtla
    +0
    -0