HUZURUNUZ YOKSA…

ABONE OL
00:01 - 15/11/2022 00:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Terörle ne bir amaç ne tek bir doğru gerçekleşebilir.

Ama masum hayatlar söner, umudunuz biter, nefretiniz artar.

Boyun eğdiğinizde ise, daha çok canınız yanar.

Çünkü terör, savunmasızı hedef alır, tarafı yoktur, merhameti yoktur, insan sevgisi yoktur, ülkesi yoktur, inancı yoktur…

Dipsiz kanlı, karanlık bir kuyudur.

Hayatı başlarken bitirilen, minik kızımız Ecrin de bu karanlığın, en masum son kurbanlarından bir tanesi.

Onun ve diğer hayatını kaybeden, tüm masum canlarımızın hesabını kim verebilir? Bu hesap kimden sorulabilir.? Gerçek sorumluları bulamazsınız, çünkü terörün arkası da görünen kanlı yüzü gibi kapkaranlıktır.

Kınarsınız, lanetlersiniz ve yakalayabildiğiniz maşalarına çaresizce en ağır cezaları verirsiniz.

Gerçek failleri ise hep karanlıkta olur, siz onlara hiç ulaşamazsınız.!

Tek yapabileceğiniz şey aslında, güvenliği hiçe sayılmış ülkemizin, yönetim anahtarını daha ehil ellere vermek, güçlü olmak, kararlı olmak. Yani son yirmi yıldır değişmeyen ülke kaderini, değiştirecek adımı artık “atabilmek”…

Aynı sahte sözlere, aynı değişmeyen vaadlere inanmak yerine yaşadıklarımıza, bize yaşatılanlara bakarak, henüz hayatın farkına dahi varmadan, haince nefesi kesilen Ecrin bebeğin fotoğrafına bakarak, bize çizilen kadere razı gelmekten vazgeçmek.

Artık meydanlarda, televizyonlarda savrulan yalanlara değil, sokağa çıkarken bile duyduğunuz endişeyi, evladınızla yapmaktan çekindiğiniz bir pazar gezisini, hiçbir yerde huzurunuzun olmadığını, sevdiklerinizi yanlarındayken bile koruyamadığınızı düşünerek “kaderinize razı olun” diyenlerden vazgeçmeyi bilmek.

Hak ettiğiniz gibi” yönetilememekten” kaynaklanan tüm dertler çözülebilir, ama yaşadığınız ülkede “huzur ve güven duygunuz” elinizden alınmışsa, uykuda bile rahat değilseniz, diğer tüm dertleriniz anlamsızdır. Daha ötesi huzur yoksa dert bitmez bilakis artar.

Güvensiz iseniz aynı zamanda hem zaaflı ve hem de zayıfsınızdır. Doğal olarak umudunuz tükenir, yaşam enerjiniz biter ve korku dengenizi bozar.

Güvensiz ve korku dolu bir yaşamdan kurtulmak ise çözüm arayışımızda en öncelikli derdinizdir.

Egemenliğin, biz halka verildiği yönetim şekli demokrasinin, bu çok değerli hakkından yararlanıp, bizi güvenli ve huzurlu yaşama kavuşturacak kadroları bilip, seçimlerimizi doğru yapmak ise sarılmamız gereken tek çaremiz.

Eğer akıl yolunu izlersek;

Aynı bulanık suya, her defasında, başımıza ne geleceğini bilerek, dalmaktan biran evvel vazgeçmeliyiz. Çünkü, biz daldıkça, su daha da bulandı, karardı ve artık çamurlaştı.

Bilmeliyiz ki, yeniden aynı suya dalmak, çamura saplanmak demektir.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.