Hong Konglu Yöneticilerden ABD'ye Yaptırım Tepkisi

Hong Konglu Yöneticilerden ABD'ye Yaptırım Tepkisi

ABONE OL
23:10 - 08/08/2020 23:10
Hong Konglu Yöneticilerden ABD'ye Yaptırım Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pekin yönetiminin Hong Kong’daki temsilciliği ve Hong Konglu yöneticiler, ABD’nin kendilerine yönelik yaptırım kararlarını saçmalık olarak niteledi; bu kararların Çin halkını korkutmayacağını ya da sindirmeyeceğini belirtti.

Hong Kong yönetiminin açıklamasında, ABD’nin yaptırım kararları barbarca ve kaba olarak nitelendi. Hong Kong yönetimi sözcüsü de “Sinmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

ABD yönetimi Cuma günü, Çin İrtibat Bürosu Şefi Luo Huining ve Hong Kong yöneticisi Carrie Lam’la birlikte bazı eski ve yeni yöneticilere yaptırım kararı alındığını açıklamıştı.

Hong Kong’daki Çin İrtibat Bürosu tarafından yapılan açıklamada “ABD’li siyasetçilerin Hong Kong’taki Çin karşıtı karışıklığı desteklemeye yönelik ahlaksız niyetleri ortaya çıktı ve budalaca eylemleri gerçekten gülünç” ifadeleri yer aldı.

ABD’nin yaptırım listesine aldığı Hong Kong Emniyet Müdürü Chris Tang de kendisinin sorumluluğunun Hong Kong’da güvenliği sağlamak olduğunu yabancı ülke yaptırımlarının kendisi için anlamsız olduğunu belirtti.

Yaptırım listesine alınan kişilerin ABD’de varlıkları dondurulurken bu kişilerin ABD’de iş yapmasını ve başka firmaların bu kişilerle ticari faaliyetlerde bulunmasını engelliyor.

Hong Kong Yöneticisi Carrie Lam daha önce yaptığı bir açıklamada kendisinin ABD’de herhangi bir varlığının olmadığını söylemişti.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.