Hintliler düğünlerini Türkiye’de yapmak istiyor

Hintliler düğünlerini Türkiye’de yapmak istiyor

ABONE OL
22:42 - 23/08/2021 22:42
Hintliler düğünlerini Türkiye’de yapmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Düğün törenlerine çok önem veren ve milyonlarca dolar harcayan Hintlilerin, düğünlerini Türkiye’de yapmayı tercih ettiği belirtildi.

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan konuk Büyükelçi Panda, Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkileri daha üst seviyeye çıkarmak ve geliştirmek istediklerini söyledi.

Başta Antalya’da ve Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşanan orman yangın felaketleri ile Karadeniz’de Kastamonu ve Sinop’taki sel felaketleri nedeniyle üzgün olduğunu ve geçmiş olsun dileklerini ileten Büyükelçi Panda yaraların bir an önce sarılmasını umduğunu ve Hindistan olarak Türkiye’nin yanlarında olduklarını bildirdi.

Hintliler Türkiye’yi ve Türk Filmlerini Seviyor

Antalya’nın ülkesinde çok iyi bilinen turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Büyükelçi Panda, Hintlilerin filmleri çok sevdiğini ve son yıllarda da Türk filmlerine ilgi gösterildiğini belirtti.

Hintlilerin düğün törenlerine çok önem verdiğini, son yıllarda Hintli vatandaşlarının Türkiye’de özellikle Antalya ve Bodrum’da düğünler yaptığını anımsatan konuk Büyükelçi Sanjay Panda şunları kaydetti.

‘’Antalya’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Antalya, Hindistan’da da çok bilinen ve sevilen bir turizm destinasyonu. Hintliler filmleri çok seviyor. Bollywood filmleri kadar Hindistan’da Türk filmleri de rağbet görüyor ve insanlar Türkiye’yi merak ediyor. Hintliler Türkiye’ye geliyor, düğünlerini de Antalya’da yapıyorlar. Hindistan’da düğün sektörünün çok önemli bir yeri var. İnsanımız düğünlere milyonlarca dolar para harcıyor. Covid-19 nedeniyle hem turizm hem de düğün sektörü sekteye uğrasa da normalleşme ile birlikte yeniden hareketlilikler de yaşanmaya başladı. Antalya ve Bodrum Hindistan’da bilinen ve tercih edilen turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Umarım en kısa sürede yeniden Hindistanlı vatandaşlarımız tercihlerini Türkiye’den yana kullanmaya devam edecekler.”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da Büyükelçi Panda’ya Antalya turizmi, tarım ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Hindistan halkının tatil ve turizm amaçlı Antalya’ya gelmelerini istiyoruz. Bundan memnuniyet duyarız. Antalya dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biridir. 2019’da 16 milyonu yabancı 20 milyon turist ağırladık. Tabi ki pandemi nedeniyle alınan tedbirler ve yapılan uygulamalara rağmen geçen yıl büyük bir duraksama yaşandı. Bu sezon yeniden hareketlilik başladı. Bu yıl 5 milyona yakın yabancı turisti şehrimizde ağırladık ve bu sayı artarak devam ediyor. Önümüzdeki süreçte normalleşme ile birlikte Antalya’mızda daha büyük başarıları yakalayacağımıza inanıyorum.’’

Hindistan’da son dönemde Antalya’ya büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Vali Yazıcı, ‘’Hint düğünleri önemli bir pazar. Biz de Hindistanlı misafirlerimizi şehrimizde ağırlamayı, onların düğünlerini ve balayı tatillerini burada yapmalarından, mutluluklarına ortak olmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.