Hindistan’da Dini Etkinliğe 'Cinayet Teşebbüsü' Suçlaması

Hindistan’da Dini Etkinliğe 'Cinayet Teşebbüsü' Suçlaması

ABONE OL
05:10 - 18/04/2020 05:10
Hindistan’da Dini Etkinliğe 'Cinayet Teşebbüsü' Suçlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hindistan’da geçen ay düzenlenen İslami bir etkinlik nedeniyle organizasyonun liderine, Corona virüsü salgını döneminde ‘cinayete teşebbüs’ suçlaması getirildi. Yetkililer, Endonezya, Malezya ve Bangladeş’ten gelen Müslümanlar da dahil binlerce kişinin katıldığı söz konusu etkinliğin ülkede Corona salgınını arttırdığını savunuyor.

Hindistan’daki Tebliğ Cemaati’nin düzenlediği etkinlik Mart ayının ortalarında, salgının pandemi ilan edilmesinin ardından gerçekleşmişti. Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hindistan emniyet birimlerinden bir sözcü, o dönemde toplantı yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında kamu davası açılan, grubun lideri Muhammed Saad Kandhalvi’nin ‘insan öldürme teşebbüsü sayılabilecek suçla’ yargılandığını aktardı.

Tebliğ Cemaati sözcülerinden Mujeeb-ur Rehman Reuters’ın sorularını yanıtlamayı reddederken, Kandhalvi’nin devam eden dava sonucunda 10 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Yetkililer, Nisan ayının başında tespit edilen yaklaşık 3 bin vakanın üçte birinin davaya konu olan Tebliğ Cemaati etkinliğine katıldığını aktardı.

Diğer taraftan, Başbakan Narendra Modi liderliğindeki yönetim Müslümanlar’a karşı ayrımcılıkla eleştiriliyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.