Hindistan Türkiye'den ithalatı sınırlandırma kararı aldı

Hindistan Türkiye'den ithalatı sınırlandırma kararı aldı

ABONE OL
11:43 - 16/01/2020 11:43
Hindistan Türkiye'den ithalatı sınırlandırma kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hindistan, Ankara’nın Keşmir’e ilişkin yorumlarına tepki olarak, Türkiye’den yaptığı ithalatta sınırlandırmaya gitme kararı aldı.

Ankara’nın Keşmir politikasına tepki gösterdiği Hindistan, Türkiye’den yaptığı ithalatta sınırlandırmaya gitme kararı aldı.

Reuters’ın haberine göre ismini açıklamak istemeyen bir Hindu yetkili “Hükümetimiz Türkiye ve Malezya’nın yorumlarını hoş karşılamadı ve bu iki ülke ile ticaretimizi sınırlandıracağız” dedi.

Yetkili kişi, Hindistan yönetiminin Türkiye’den petrol ve çelik ürünlerinin ithalatında kısıtlamaya gideceğini belirtti.

Hindistan, geçen yıl Cammu Keşmir’in anayasadaki özel hükmünü kaldırarak bölgeyi kendine bağlamıştı. Türkiye, dışişlerinden yapılan yazılı açıklama ile bu karara tepki göstermişti.

Hindistan Malezya ilişkilerindeki gerginlik ise Başbakan Mahathir Malezya’nın Hindistan vatandaşlık yasasını “ayrımcı” bulması ile artmıştı.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.