Hillary Clinton: ‘Aday Olmayacağım’

Hillary Clinton: ‘Aday Olmayacağım’

ABONE OL
17:28 - 07/03/2019 17:28
Hillary Clinton: ‘Aday Olmayacağım’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEW YORK — 

Hillary Clinton, 2020’de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Clinton, New York’un Westchester bölgesine yayın yapan yerel televizyon kanalı News 12’ye verdiği özel röportajda Tara Rosennblum’un sorularını yanıtladı.

Ara seçimlerden sonra ilk kez bir televizyon programına katılan Clinton, Amerika’da gelinen son siyasi durumu derin endişeyle izlediğini kaydetti.

2020 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Clinton, aday olacak Demokrat ismeyse tam destek vereceğini, sahada da Demokrat adayla birlikte çalışarak seçim kampanyasında aktif bir rol üstleneceğini söyledi.

Clinton, başkanlık yarışına soyunmasa da inandığı değerler adına ayakta kalıp çalışacağını ve bu değerleri savunmak için konuşmayı sürdüreceğini belirtti.

Clinton, “Ben hiç bir yere gitmiyorum. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeli durum ve bugüne kadar yaşananlar beni derinden rahatsız ediyor. Şimdiye kadar yetişkin hayatımda hiç görmediğim bir şekilde farklı kamplara bölündük, kutuplaştık. Ayrıca konuşmaya ve tekrar dinlemeye yeniden nasıl başlayacağımızı da düşünüyorum. Ancak insanlar emin olsunlar ki sesimi yükseltmeye devam edeceğim” dedi.

“Beyaz Saray’ın geri alınması için elimden gelen her şeyi yapacağım”

Beyaz Saray’ı geri almak için mücadelenin içerisinde yeniden aktif rol üstleneceğini belirten Clinton, “Demokratlar’ın Beyaz Saray’ı geri alması için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Clinton, New York valisi veya belediye başkanı gibi tekrar bir siyasi görev üstlenip üstlenmeyeceğiyle ilgili bir soruyu da, “Bundan sonra seçilmiş olarak herhangi bir görev düşünmüyorum ancak New York’a yardım etmek için elinden gelen tüm desteği vereceğim. New York’ta yaşadığım için şanslıyım ve minnettarım. New York’un geleceğini çok önemsiyorum” dedi.

“Daha fazla kadın siyasetçi olmalı“

Clinton, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesinde kadın hakları ve Kongre’ye yapılan son ara seçimlerden sonra daha fazla kadın milletvekilinin girmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Clinton, kadın haklarında istenen ilerleme kaydedilmese de haklar konusunda önemli gelişimlerin kaydedildiğini ancak bunların yetersiz olduğunu belirtti. Hiç kimsenin ayrımcılık içerisinde olamayacağını belirten Clinton, “Herkesin kendi haysiyeti, kendi kimliği var. Bunlara sayı gösterilmeli. Gelinen noktada bardağın yarısı dolu diyebilirim. Bundan sonra Kongre’de daha fazla kadın olacağını düşünüyorum. Siyasi hayatta da daha fazla kadın olmalı. Hepimiz bunu desteklemeliyiz” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.