*** ”Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

*** ”Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

ABONE OL
17:42 - 23/02/2009 17:42
*** ”Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, vatandaşların ekonomik sisteme ve kurallarına güveninin yeniden kazanılmasının uzun yıllar alacağını belirtti

Steinmeier, Finacial Times gazetesine yaptığı açıklamada, Birlik partilerini (CDU/CSU) ekonomik krizle ilgili tutumlarından dolayı eleştirerek, ”Muhafazakarlar ‘Bu krizi atlattıktan sonra her şey eskisi gibi olacak’ diyorlar. Ben diyorum ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.

”Vatandaşların ekonomik sisteme ve kurallarına duydukları güvenin yeniden kazanılabilmesi için uzun yıllara ihtiyaç var” diyen Alman Bakan, ”turbo-kapitalizmin” başarısızlığa uğradığını, artık gelecek için yeni bir düzenin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Bunun için yeni bir programın oluşturulması, şirket ve yatırımcıların kısa vadeli getiri planlarına son vermesi gerektiğini belirten Steinmeier, menajerlerin gelirlerine sınırlama getirilmesinin yeterli olmayacağını, hissedarlar için de benzer uygulamaların getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Almanya Ekonomi Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ise ekonomik krizden büyük ölçüde etkilenen Opel otomobil şirketinin durumuyla ilgili olarak Alman 2. televizyon kanalı ZDF’ye yaptığı açıklamada, devletin bu konuda yardımcı olabilmesi için öncelikle şirket tarafından gelecekle ilgili bir tasarının sunulmasını istedi.

Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg de bugün yaptığı açıklamada, gelecekle ilgili bir tasarı hazırlamadan önce Opel şirketine bir açık çek ya da devlet güvencesi verilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Devletin neler yapabileceği kararlaştırılmadan önce belirli kriterlerin yerine getirilmesi gereğine işaret eden Steg, Opel şirketiyle geçen yıldan bu yana görüşmeler yapıldığını, bu şirkete devlet tarafından yardım edilmesi için gerekli şartlardan birinin de yardım paralarının sadece Opel şirketi için kullanılması olduğunu, bu paraların şirketin bağlı olduğu Amerikan General Motors şirketine akmaması gerektiğini kaydetti.

ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.