*** ”Herkes Alman vatandaşlığına geçsin”

*** ”Herkes Alman vatandaşlığına geçsin”

ABONE OL
18:27 - 25/08/2009 18:27
*** ”Herkes Alman vatandaşlığına geçsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Herkes Alman vatandaşlığına geçsin”

Almanya’da 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için Stade kenti çevresindeki Rotenburg seçim bölgesinden hem doğrudan, hem de Hür Demokrat Partisi’nin (FDP) eyalet listesinden Federal Meclis (Bundestag) için milletvekili adayı olan Serkan Tören (36), kendi seçim kampanyasını başlattı

Seçim kampanyasını başlatırken Almanya’da yaşayan Türklere ve diğer göçmenlere Alman vatandaşlığına geçmeleri çağrısında bulunan Tören, "Herkes Alman vatandaşlığına geçsin. Alman vatandaşlığına geçilirse yerel seçim hakkı sorunu ortadan kalkar" dedi.

Tören, yaptığı açıklamada, 1993 yılından bu yana FDP’de aktif olarak görev aldığını belirterek şunları kaydetti:

"İşçi ailesi çocuğuyum. Stade kentinde oturuyor, Hamburg kentinde avukatlık yapıyorum. Hem doğrudan, hem de eyalet listesinden 8. sıradan aday gösterildim. Almanya’da orta sınıf üzerindeki ağır vergi yükünün azaltılmasını savunuyorum. Devletçilik ilkesinin sona ermesi gerekiyor. Maalesef koalisyon hükümeti büyük firmalardan yana. Orta sınıfı düşünmüyor."

Almanya’da gelecek yıllarda ekonomik krizin, etkilerini ciddi şekilde göstereceğini ve bundan en çok işçi kesiminin etkileneceğini savunan Tören, küçük şirketler için vergilerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’da yaşayan Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi gerektiğini ifade eden Tören, "Ben çifte vatandaşlıkta sorun görmüyorum. Türk vatandaşları da diğer AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olduğu haklardan eşit şekilde yararlanmalı" diye konuştu.

Tören, Türk gençlerin siyasette daha aktif olmalarını ve karar alma mekanizmalarında daha yoğun şekilde yer almalarını istediğini sözlerine ekledi.


(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.