“Her Şey Yeniden Başlasa”

“Her Şey Yeniden Başlasa”

ABONE OL
00:14 - 24/11/2022 00:14
“Her Şey Yeniden Başlasa”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan ve ODTÜ’nün ilk mezunlarından Mahmut Telli’nin yaşamı kitaplaştı.

Kitap Mahmut Telli’nin yaşam öyküsünden, yaptığı çeşitli konuşmalardan ve yazılarından oluşuyor. Kitabın editörü Halit Çelikbudak, Telli’nin yaşam öyküsünü de akıcı bir nehir söyleşisi şeklinde sunuyor. Kitabın önsözlerinden birini de Mahmut Telli’nin yakın dostlarından biri olan Prof. Dr. Üstün Dökmen yazdı.

10 Kasım 1938 doğumlu Mak. Yük. Müh. Mahmut Telli, Tarsus Amerikan Koleji’nden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Türkiye’de Koray, PETKİM ve Haldor Topsoe firmalarından sonra Libya’da ABD üssünde çalıştı. 1970’de Almanya’da US Army Corps of Engineers Europe Division’da çalıştı. 1985’te ‘Yılın Mühendisi‘ seçildi. ‘Tech Engineering Division‘ bölümü başkanı oldu.  2003’te emekli oldu.

Almanya’da University of Maryland Global Campus Europe ve Darmstadt Teknik Üniversitesi’nde uzun yıllar İngilizce mühendislik dersleri vererek öğretim üyeliği yaptı. Almanya Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği’nin (TMMB) kurucuları arasında olup uzun yıllar başkanlığını yaptı.

Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurup uzun yıllar başkanlık görevinde bulundu. Her iki derneğin onursal başkanı olan Mahmut Telli, 2018’de Dışişleri Bakanlığı’nın aday göstermesiyle Almanya’da Örnek Kıdemli Vatandaş seçildi.

Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Koordinasyon Kurulu’nda Almanya’daki Türkleri temsil etti. Hessen Eyaleti Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurup uzun yıllar başkanlık görevinde bulundu. Her iki derneğin onursal başkanı olan Mahmut Telli, 2018’de Dışişleri Bakanlığı’nın aday göstermesiyle Örnek Kıdemli Vatandaş seçildi. Şiir ile ilgilenen Mahmut Telli’nin yayınlamış şiirleri bulunuyor.

Kitabı Türkiye’de tüm kitapçılardan, Avrupa’da da Almanya/Frankfurt’taki Türk Kitabevi’nden tedarik etmek mümkün.

 

HER ŞEY YENİDEN BAŞLASA

Puslu Yayınları / İstanbul

ISBN : 9786258035155

200 Sayfa

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.