Helikopterden ateş edilerek öldürüldüler…

Helikopterden ateş edilerek öldürüldüler…

ABONE OL
12:46 - 15/01/2020 12:46
Helikopterden ateş edilerek öldürüldüler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beş binin üzerinde deve helikopterlerden keskin nişancıların açtığı ateşle öldürüldü.

Avustralya’nın kontrol altına alınamayan yangınlardan ve kuraklıktan etkilenen Güney Avustralya eyaletinde, “su kaynaklarını tükettiği” iddiasıyla yaklaşık 5 binin üzerinde deve helikopterlerden keskin nişancıların açtığı ateşle öldürüldü.

Güney Avustralya eyaletin kuzeybatısındaki Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesinde yerel yöneticiler, su kaynaklarına akın ederek yerleşim yerlerine zarar verdiğinden şikâyet ettikleri 10 bine yakın yabani devenin toplu halde itlaf edilmesine geçen hafta onay vermişti.

DEVE SAYASI 1 MİLYON 200 BİNDEN FAZLA

Euronews’ten Rahmi Gündüz’ün haberine göre; bu karar, Avustralya’da ve ülke dışında hayvan severlerin yoğun tepkisiyle karşılamıştı. Avustralya’da yabani deve sayısının 1 milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

Avustralya genelinde aylardır kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle 10 milyon hektara yakın alan zarar görürken ve 2 bini aşkın ev kül olurken, yarım milyar civarında hayvan da hayatını kaybetti.

Ülke genelinde eylül ayından beri devam eden yangınlar nedeniyle 27 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.