Helikopter Kazasında 4’ü Türk 7 Kişiden Kurtulan Olmadı

Helikopter Kazasında 4’ü Türk 7 Kişiden Kurtulan Olmadı

ABONE OL
18:57 - 11/06/2022 18:57
Helikopter Kazasında 4’ü Türk 7 Kişiden Kurtulan Olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İtalya’daki helikopter kazasında 4’ü Türk 7 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, iki gün önce radardan kaybolan helikopterin enkazına bu sabah ulaşıldığını ve helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını açıkladı.

Perşembe günü Toskana bölgesindeki Lucca kentinden havalanan helikopter, kuzeydeki Treviso kentine doğru yol alırken kötü hava şartlarının yaşandığı dağlık bir bölgede radardan kaybolmuştu.

Yetkililer, “Kurtarma ekipleri helikopterdeki 7 yolcunun cansız bedenine ulaştı. İş seyahati kapsamında İtalya’ya gelen bu kişilerin 4’ü Türk, ikisi Lübnan vatandaşı ve bir de İtalyan pilot bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, helikopterin enkazının Toskana ile Emilia Romagna bölgeleri arasındaki sınır üzerinde dağlık bir bölgede bulunduğu bilgisi verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kaza bölgesi kordon altına alındı.

Türk işadamlarının Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin 4 yöneticisi olduğu ve kayıt teknolojileri fuarı için İtalya’ya gittikleri belirtildi.

Eczacıbaşı’ndan yapılan açıklamada, “İtalya’da kalkışından kısa bir süre sonra radardan kaybolan ve üç gündür arama çalışmaları süren helikopterden maalesef acı haber geldi” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“”Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar’ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz. Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah’tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Reuters, helikopterin Leonardo LDOF.MI tarafından üretilen AW119 Koala tipi olduğunu bildirdi. İtalyan haber ajansı ANSA da, helikopterin sahibinin İtalya’nın kuzeyindeki Thiene kentinde bulunan Avio Helicopters şirketi olduğunu belirtti. Avio’dan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

VOA tarafından geçilen Helikopter Kazasında 4’ü Türk 7 Kişiden Kurtulan Olmadı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Helikopter Kazasında 4’ü Türk 7 Kişiden Kurtulan Olmadı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Helikopter Kazasında 4’ü Türk 7 Kişiden Kurtulan Olmadı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.