Heilbronnlulardan depremzedelere ‘konteyner caddesi’

Heilbronnlulardan depremzedelere ‘konteyner caddesi’

ABONE OL
10:41 - 14/03/2023 10:41
Heilbronnlulardan depremzedelere ‘konteyner caddesi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Heilbronn kentinde faaliyet gösteren cemaat ve dernekler, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi için örnek davranış sergileyerek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar. Can Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede, toplam 14 bin Euro yardım toplanırken, Malatya-Doğanşehir’e yapılacak olan ‘konteyner caddesi’ için 50 konteynerin yapımının tamamlandığı, 50 konteyner de yapılma kararı alındığı açıklandı.

 

Koca yürekli Heilbronnlulardan depremzedelere ‘konteyner caddesi’

Almanya’nın Baden-Württembeg bağlı Heilbronn kentinde Ilsfeld kasabasında bulunan Can Düğün Salonu’nda, Türkiye’deki deprem felaketi mağdurları için yardım gecesi düzenlendi. Gecede hayırsever iş insanı Burhan Uzun gecenin sunuculuğunu yaptı. Geceye, Stuttgart Konsolosu Din İşleri ataşesi Fatih Burak Mermer, Mühendis iş insanı Gürsel Şen, iş insanı Erdal Cengiz, iş insanı Kemal Akyol, Salon sahibi Esma Hanım Arslan yanı sıra Heilbronn’da cemaat, dernekler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri örnek davranış sergileyerek birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yaptılar. Geceye hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

DUALARLA ANILDILAR

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Heilbronn Fatih Camisi’nde Abdul Kadir Avcı, Yunus Emre Camisi’nde Mehmet Çetin, Laufen Camisi’nde Bilal Kızıl, DİTİB Camisi’nde Hasan Kılıç depremde ölenlerin ruhlarına dualar edip sela okudular. Gecede semazen gösterisi yapıldı. Deprem bölgesine giderek kurtarma ekiplerine yardımcı olan gençler, deprem yerinde yaşanılanları geceye gelenlerle paylaşırken duygulu anlar yaşandı.
Koca yürekli Heilbronnlulardan depremzedelere ‘konteyner caddesi’

‘DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ’

Bir konuşma yapan iş insanı Erdal Cengiz “Bu yardımlar için bölgemizde ulusal yas ilan ettik. Herkes depremin ilk gününden beri 15 TIR dolusu giyim eşyası, çocuk mamaları ve daha birçok yardımlarda bulundu. Bizler uzaklarda da olsak, yüreğimüz vatanımızın ve yaşanılan korkunç deprem felaketindeki vatandaşlarımızla birlikte. Malatya-Doğanşehir’e konteyner caddesi yapıyoruz. 50 konteynerimiz hazır göndereceğiz ve 50 adet konteynerin de hazırlıklarına başlandı. Allah izin verirse yakında yapılanları da göndereceğiz. Ülkemizin yaraları sarılana kadar millet olarak sonuna kadar buradayız ve yanlarındayız. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Koca yürekli Heilbronnlulardan depremzedelere ‘konteyner caddesi’

TÜRKİYE HARİTASI PASTASI SATILDI

Deprem sonrası Heilbronn’da toplanan 170 bin Euro ve gecenin sürprizi Türkiye haritasının olduğu dev pasta 7 bin Euro’ya bir hayırsever tarafından satın alınarak depremzelere bağışlandı.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.