HEDEP’ten Öcalan için eylem hazırlığı; valilikten ‘yasak’ kararı

HEDEP’ten Öcalan için eylem hazırlığı; valilikten ‘yasak’ kararı

ABONE OL
22:58 - 15/11/2023 22:58
HEDEP’ten Öcalan için eylem hazırlığı; valilikten ‘yasak’ kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİYARBAKIR — 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla yapmayı planladığı yürüyüş öncesi Diyarbakır’a gelen Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, yürüyüşe katılacağını söyledi. Açıklamadan 3 saat sonra valilik, Diyarbakır’da 4 gün boyunca eylem ve etkinlikleri yasakladı.

Siirt temaslarının ardından Diyarbakır’a gelen HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu üyeleriyle biraraya geldi. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Bakırhan, Öcalan’ın durumuna duyarlı olunması çağrısı yaptı.

Kürt meselesinin Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında artık çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Bakırhan, şöyle konuştu: “Kürt meselesinin çözümünde de Sayın Abdullah Öcalan’ın rolünün çok büyük olduğunu ama bilerek tecride maruz bırakıldığını söylüyoruz. Kürt meselesi çözülecekse en önemli aktör olarak Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak 2’nci yüzyılda rolünü oynayabileceğini söylüyoruz” dedi.

Partisinin birçok kentten Öcalan’ın yattığı İmralı Adası’nın bağlı bulunduğu Bursa’nın Gemlik İlçesine yapacağı ‘Gemlik Yürüyüşü’ eylemine de değinen Bakırhan, eyleme Diyarbakır’dan katılacağını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği Öcalan eylemlerini yasakladı

Bakırhan’ın açıklamalarından üç saat sonra Valilik eylemlerin yasaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, eylemin “kamu düzeni ve güvenliği bozulabileceğinden, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması güçleşeceğinden” yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada, yalnızca Öcalan ile ilgili eylemlerin yasaklandığına dikkat çekilerek diğer illerden gelerek Diyarbakır’dan geçmek isteyen araçlara da giriş-çıkış izni verilmeyeceği duyuruldu. Yasak 16 Kasım’da başlayacak yasak 19 Kasım saat 23.59’da sona erecek.

AKP ile görüşmeye yalanlama

Bu arada Bakırhan HEDEP’in AK Parti ile yerel seçimler konusunda görüştüğü iddialarına da açıklık getirdi. Gazeteci Deniz Zeyrek’in gündeme getirdiği iddiaların sorulması üzerine Bakırhan, Adalet Bakanı ile cezaevleri ile ilgili görüştüklerini söyledi. İddialara tepki gösteren Bakırhan, “Adalet Bakanı ile cezaevleriyle ilgili yapılan görüşmenin bir ittifak olarak değerlendirilmesini kınıyoruz. Aramızda kesinlikle bir ittifak trafiği yok. Sizin de yoğun olarak izlediğiniz cezaevleri durumunu görüştü arkadaşlarımız. İttifaka ilişkin ne onların ne de bizim bir talebimiz yok” diye konuştu.

İttifaklara kapalı olmadıklarını belirten Bakırhan, “Biz demokrasiyi sağlayacak, kayyım zihniyetini ortadan kaldıracak, Türkçü, milliyetçi bakış açısından uzaklaşacak ittifaklar varsa tabi ki varız” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen HEDEP’ten Öcalan için eylem hazırlığı; valilikten ‘yasak’ kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HEDEP’ten Öcalan için eylem hazırlığı; valilikten ‘yasak’ kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HEDEP’ten Öcalan için eylem hazırlığı; valilikten ‘yasak’ kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.