DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek New York ziyaretini iptal etti

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek New York ziyaretini iptal etti

ABONE OL
21:12 - 09/01/2024 21:12
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek New York ziyaretini iptal etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu hafta için planlanan New York ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. Yaklaşık bir ay önce ilan edilen programda Maliye Bakanı Şimşek’in, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’la birlikte New York’a gelerek yatırımcılarla görüşeceği açıklanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Şimşek Ankara’daki yoğun programı nedeniyle New York’a gelmekten vazgeçti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın, New York’a Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu’yla birlikte geleceği kaydediliyor. Erkan ve Tuzcu’nun 11 Ocak’ta New York’ta olması bekleniyor.

Bakan Şimşek’in yatırımcılarla yapılacak toplantıya video konferans yöntemiyle katılacağı belirtiliyor.

New York’ta düzenlenecek toplantıya büyük fon yatırımcısı şirket ve finans kuruluşlarının temsilcilerinin katılması bekleniyor. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan evsahipliği yapacak. Erkan, toplantı sonunda yatırımcılarla düzenlenecek soru cevap etkinliğinde de ABD’li yatırımcıların sorularına birebir yanıt verecek.

Daha önce açıklanan programında Bakan Mehmet Şimşek’in New York’taki Türkevi’nde 12 Ocak’ta ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) tarafından organize edilecek 2. Trend ve Ticaret Ekonomi Zirvesi’ne de ana konuşmacı olarak katılacağı duyurulmuştu.

Bu zirveye de yine Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ve Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu’nun katılacağı açıklandı.

VOA tarafından geçilen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek New York ziyaretini iptal etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek New York ziyaretini iptal etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek New York ziyaretini iptal etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.