Haydi Mercan’a umut olalım

Haydi Mercan’a umut olalım

ABONE OL
23:50 - 21/04/2024 23:50
Haydi Mercan’a umut olalım
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Lösemi hastası 38 yaşındaki Mercan Çoban için ‘Mercan’ın aradığı ilik sizde olabilir. Mercan’a umut ol’ sloganıyla bir doku tipleme kampanyası başlatan ailesi ve arkadaşları, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilere böyle seslendi:

“Mercan için her bir dakika çok önemli. Ne şekilde olursa olsun, bir an önce uygun kök hücre donörü bulunması ile Mercan kurtulacak.”

Mercan Çoban, Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Hof kentinde yaşıyor. Erzurumlu bir ailenin kızı. Daha önce anaokulu öğretmenliği yapan 38 yaşındaki Mercan Çoban, lösemi hastalığı nedeniyle işini bırakmak zorunda kaldı ancak arkadaşları ve yakınları onu bırakmadı.

Doktorlar, Mercan’ın yeniden eski sağlığına kavuşması için ilik naklinin şart olduğunu söyleyince hemen harekete geçtiler.

Hof Alevi Kültür Merkezi’nde doku tipleme kampanyası düzenlediler. Uygun donör bulmak için gece-gündüz çalışan sevenleri, “Mercan için her bir dakika çok önemli. Ne şekilde olursa olsun, bir an önce uygun kök hücre donörü bulunması ile Mercan kurtulacak. Aranan ilik nakli için uygun donörün bulunmasına yönelik kök hücre vermek isteyenler sağlık konusunda bir tehlikeye düşmeyecek” diyerek herkesten yardım istediler.

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Mercan’ın sağlığına kavuşması için kan örneği verenlerden Hof Alevi Kültür Merkezi eski Başkanı Taner Şevik, şunları söyledi:

“Mercan’ın sağlığına kavuşması için yapılan ilk taramada uygun ilik bulunamayınca ‘Mercan’ın aradığı ilik sizde olabilir. Mercan’a umut ol’ sloganıyla Hof Alevi Kültür Merkezi üyeleri tarafından uygun kök hücre bulunmasına yönelik kampanya başlatıldı. Kampanyada toplanan veriler olumlu sonuç verirse hem Mercan kızımız hem de başka çocuklarımıza uygun ilik bulabilme şansımız olacak. Yakalandığı bu hastalıktan Mercan’ın kurtulacağına inancımız çok yüksek. Herkesin şunu bilmesi gerekiyor; kan örneği verdiğinizde sadece Mercan değil, birçok insanın hayatı kurtulabilir.”

‘HERKESE TEŞEKKÜR EDERİYORUM’

Mercan’ın kardeşi Erkan Çoban, “Aile yakınlarımız tarafından verilen kök hücre örnekleri uyuşmadığından donör bulma arayışına hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Allah’ın izniyle kardeşim bu hastalıktan kurtulacak. Mercan’ın kısa zamanda sağlığına kavuşması için testlere katılıp örnek verenlere, kampanyanın oluşmasına emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Emekleri kabul olsun” dedi.

İlhan BABA/NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.