Haydi Film Festivaline

Haydi Film Festivaline

ABONE OL
22:02 - 14/07/2021 22:02
Haydi Film Festivaline
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çeyrek asırlık Nürnberg  Türkiye –Almanya Film Festivali 18 Temmuz ‘da başlıyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yapılması planlanan ancak, pandemi nedeniyle ertelenen 25 inci Nürnberg Türkiye-Almanya Film festivali 18 Temmuz günü, saat 19.00’da başlayacak. Langwasser, Gemeinschafthaus’daki festival ,25 Temmuz’a kadar sürecek   Festivalin açılışında Türkiye’den Genco Erkal, Almanya’dan ise Senta Berger onur ödülü alacak.

SEKİZ GÜN SÜRECEK

Festival sekiz gün boyunca Türkiye ve Almanya sanat dünyalarının yoğun diyaloglarına sahne olacak. Toplamda 34 film ,Almanya’nın en önemli kültürlerarası festivalinde perdelere yansıyacak ve bunlardan iki film uluslararası alanda ilk defa tanıtılacak. Toplan 34 filmden 17si Türkiye, diğer 17si de Almanya yapımı. Almanya ve Türkiye sinemasının 30’un üzerinde sanatçısı ve sinemacısı Nürnberg’i ziyaret edecek ve film sohbetlerine katılacak.

TÜRKİYE’DEN SANATCI KONUKLAR YER ALACAK

Festival Almanya ve Türkiye’den sanatçı konukların katılımıyla Gemeinschaftshaus Langwasser’ de açılacak. Nürnberg Anakent belediye başkanı Marcus König’in yanısıra festivalin açılışına katılacak olanlar arasında Tevfik Başer, Muammer Brav, Recai Hallaç, Ercan Kesal, Luk Piyes ve açılış filmi Anons’un yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun ve yapımcısı Bulut Reyhanoğlu bulunuyor.

Açılış filmi, Yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un yaptığı  “ ANONS “saat 21.30’da açık hava sinemasında gösterilecek. Festival boyunca çeşitli söyleşiler, müzik ile partiler yer alacak.

ÖDÜLLER 24 TEMMUZ ‘DA VERİLECEK

24 Temmuz akşamı saat 21.00’de ise,   En iyi  Film ,Eni Erkek oyuncu, En iyi kadın oyuncu ,Öngörün Ödülü, Seyirci Ödülü ve  En iyi kısa film  Ödülleri sahiplerini bulacak

Yarışma filmlerinin ödüllerinin açıklanacağı bu aksam Grup E5 adli rock pop grubuyla festival partisi düzenlenecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.