HAVAN KİME SAYIN VEKİLİM!

ABONE OL
14:05 - 07/02/2021 14:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Siyasetçilerin bazıları kürsü buldu mu bir esiyor bir esiyor ki neredeyse nezle olacağız. Havan kime kardeşim?

Havan ALLAH’A ise sökmez, yok bana hava atıyorsan oku yazımızı. Bana attığın hava, hele sendeki o kibir nasıl başka yere gider iyice oku.

– “Yeryüzünde böbürlenerek yürüme; çünkü sen ne yeri yarabilirsin ne dağlara boyca ulaşabilirsin.”

Kibir ve büyüklük taslamak en büyük günahlardan biridir işte. Ayetlerde pek çok yerde geçer. İlk kibir lafı da şeytanın karşı çıkması üzerine söylenmiştir.

– “Ve meleklere: “Adem’e secde edin” dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu.”

Şimdi siyasetçileri bir gözünüzün önüne getirin. Havasından geçilmiyor bazılarının. Para desen sizin sırtınızdan götürmüşler. Hepsi değil de siyasetten zengin olanları söylüyorum. Adam gelmiş 70 yaşına, 50 senedir siyasetçi. Kısacası siyaset harici hiçbir iş yapmamış. Fakat şimdi parayı koyacak yer bulamıyor. Şimdi bu çalmadıysa veya Memleketini satmamışsa para nereden gelmiştir? Memleketimi satmadım, geceleri ekstraya çıkıyorum diyen bütün zengin siyasetçilerden şimdiden özür diliyorum. Parasının kaynağını açıklayanlar zaten konumuzun dışında.

Vatandaşa soruyorum hırsızları, “kim çalmıyor ki “diyor.

Hırsızlığın “günah “sayıldığı fakat çalana parasından dolayı saygı duyulan bir din anlayışında olanlar var!

Doğruya doğru diyemeyen Müslüman bir insan düşünün. Hırsıza çaldı diyemiyor. Vakıfta çocuk tecavüzüne tepki göstermiyor. Ordusuna, yargısına kumpas kurulmuş ses çıkartmıyor. Fakat Ayçiçek yağına zam gelince bir kıpırdanma başlıyor Memlekette. Hırsıza hırsız diyebilen Müslümanlardan da özür diliyorum yanlış anlaşılmasın!

Hırsızlığa, arsızlığa, namussuzluğa ses çıkartmayan “Ayçiçek” dostları var Ülkemizde.

Yeter ki bugünde karnı doysun, yarına “Allah kerim”!

Bugünde haksızlığa ses çıkartmayacak, yarına “Allah Kerim”!

Çok zorlarsan da “Tövbe kapısı açık “diyor …

Sen çalarken açık, kamu malını yerken açıkta bu kapı, iki bardak içen niye dinsiz oluyor? Dinine inansan “zaten tövbe kapısı açıksa herkese açıktır” der daha anlayışlı olabilirdin.

Din ile siyaset yapıpta ülkesini barış ve refaha götüren bir lider ben hatırlamıyorum. Ahlak, namus, adalet kıymetini yitirirse hiçbir din ülkeyi kurtaramaz. Namussuzun dindar olduğu bir memleket ortaya çıkar, ondanda kimse hayır beklemesin.

Kurtuluş “İNSANDADIR”.  İnsan gibi yaşayacaksın, karşındakinin de bir insan olduğunu unutmayacaksın. Kimseyi küçük görüp aşağılamayacaksın. Kendini kimseden “yüce “görmeyeceksin.

– “Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha hayırlı olurlar. “

Bakın ne kadar açık; “Belki alay ettikleriniz sizden daha hayırlı olurlar “diyor ayet hükmü!

Biraz anlayışlı olun. Kibirli olmayın, En önemlisi de hırsızın ve arsızın peşinden gitmeyin. Kimseyle alay etmeyin. Sizin verdiğiniz oylar neticesinde ülke batacaksa, bu işe sizde ortaksınız.

Aldatıldık deyip kurtulamazsınız, yazdık buraya okusaydınız!

Siyasi liderleriniz yolundan dönüp dün tükürdüğünü bugün yalıyorsa siz yalamayın. Siyasi liderler dönek olabilir, yalancı olabilir, siz olmayın.

Dönek lidere biat etmek, lideri putlaştırmaktır!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.