*** ”Hatalarını örtbas etmeye çalışıyorlar”

*** ”Hatalarını örtbas etmeye çalışıyorlar”

ABONE OL
19:35 - 27/08/2009 19:35
*** ”Hatalarını örtbas etmeye çalışıyorlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Hatalarını örtbas etmeye çalışıyorlar”

Almanya’nın Brandenburg eyaletinin Lindow kentinde alışveriş yaptıkları sırada aşırı sağcıların saldırısına uğrayarak dövülen Türkiyemspor B takımı gençleri hakkında da soruşturma yapıldığı bildirildi

Antenne Brandenburg radyosu, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Neuruppin Savcılığı’na dayanarak verdiği haberde, aşırı sağcıların sataşmalarına Türk oyuncuların da karşılık verdiğini ve karşılıklı küfürleşmelerin olduğunu belirtti.

Aşırı sağcıların saldırısı sırasında bazı Türk oyuncuların ellerinde de sopaların bulunduğu, bu nedenle savcılığın kavgaya karışan tüm gençler hakkında soruşturma yürüttüğü ifade edildi.

Olay sırasında her iki gruptan da birer kişinin yaralandığı kaydedildi.

Türkiyemspor Kulübü Başkanı Celal Bingöl ise bu konuda yaptığı açıklamada, ”Kendi hatalarını örtbas etmeye çalışıyorlar. Çocuklar suçsuzken suçlu duruma düşürülmesinler, çok ayıp olur” şeklinde konuştu.

Olay yerine ikinci kez alışverişe gittikleri için genç oyuncuların aşırı sağcılarla karşılaşmaları olasılığı bulunduğundan ellerine sopa almış olabileceklerini, ancak bunun hiç bir şekilde oyuncuların saldırganlığının işareti olmadığını ifade eden Bingöl, ”Ben de aşırı sağcıların bulunduğu bir yere gitsem elime sopa alırım, bu doğal” dedi.

Aşırı sağcıların olduğu bir yere gidildiğinde bu kişilerin saldırısına uğranılması olasılığının çok yüksek olduğunu, bu nedenle Türk oyuncuların suçlanmaması gerektiğini kaydeden Bingöl, sporcularına sonsuz güveni olduğunu söyledi.

Bingöl, daha önce bu olayın abartılmasını istemediğini söylediğini, ancak oyuncuların masum yere suçlanmalarını kabul edemeyeceğini sözlerine ekledi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.