Hasat Bayramında alkışlar Fürth Türk Birliği`ne

Hasat Bayramında alkışlar Fürth Türk Birliği`ne

ABONE OL
22:02 - 09/10/2022 22:02
Hasat Bayramında alkışlar Fürth Türk Birliği`ne
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Bavyera Eyaletinin Fürth ketinde yaklaşık 200 yıldır geleneksel olarak Ekim ayının ilk haftasında görkemli Hasat Bayramı adıyla bir etkinlik düzenlendi.

86 farklı kuruluşlardan 56 sıradaki Fürtth Türk Birliğinin kortejini 120 bini aşkın katılımcının izledi. Hasat Bayramında ülkelerin farklı kültürleri sergindi. Hasat Bayramında Fürth’de yaşayan Yüksel Deşat’a ait beyaz güvercinler barış ve dostlukların pekişmesi adına Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung ve Fürth’ün kardeş şehri Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay birlikte havaya uçurdu.

HASAT BAYRAMI DOSTLUKLARI PEKİŞTİRİYOR

Bavyera Başbakanı Marcus Söder dahil 120 bine yakın kişinin izlediği Hasat Bayramında Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung yaptığı kısa açıklamada, “Her sene 100 bini aşkın katılımcının izlediği Hasat Bayramı 1817 seneden bugüne kadar her yıl Ekim ayının ilk haftasında düzenlenmekte.

Fürth’ün dünya kültürlerine açık bir kent olduğunu bu nedenle Fürth’ün kardeş şehir dernekler ile çok sayıda yabancı grupların kortejde yer alması kültürlerini sergilemesi ülkeler arası dostlukların pekiştirmektedir.

KARDEŞ ŞEHİR STANDI İLGİ GÖRDÜ

Fürth Türk Birliği adına açıklama yapan DİTİB Fürth Mevlâna Camii Başkanı Refet Avcı, “Her sene Fürth kentinde düzenlenen Hasat Bayram’ında, DİTİB Fürth Mevlâna Cami Derneği, Türk Kültür Derneği, Uluslararası Sanat ve Kültür Derneği, Fürth Atatürkçüler Birlik ve Beraberlik Derneği Nürnberg, Bizim Ocak, Türk Ocağı Atib, Turneschaft Spor Kulübü ve Batı Trakya Derneğinden oluşan Türk Birliği olarak katıldık. Türk Birliğinin kortejine ve Türk Folklorcularımızın gösterisine gösterilen ilginin büyük olması bizleri sevindirdi” dedi.

Fürth şehir merkezinde açılan kardeş şehirler köşesinde Fürth’ün kardeş şehri Marmaris Dostlar Derneğinin tanıtım standı büyük ilgi gördü. Marmaris tanıtım standına gelen ziyaretçiler, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İkinci Belediye Başkanı Burak Demirtaş, Belediye Meclis Üyeleri Ali Kirli, Aylin Yüksel, Hakan Köksal ve Mustafa Gökmen’den Marmaris hakkında bilgi aldılar ve ikram edilen Türk çay ve Türk kahvesini içtiler.

ha-ber.com/İlhan Baba/Fürth

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.