Hanau kurbanı Fatih Saracoğlu için Mevlîd okundu

Hanau kurbanı Fatih Saracoğlu için Mevlîd okundu

ABONE OL
18:35 - 30/03/2022 18:35
Hanau kurbanı Fatih Saracoğlu için Mevlîd okundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Regensburg’da gerçekleşen Mevlîd’de Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz de hazır bulundu.

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de düzenlenen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden Regnsburg’lu Fatih Saraçoğlu ve diğerler kurbanlar için Regensburg DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) Merkez Camii’nde Mevlid okundu. Fatih Saraçoğlu’nun ağabeyi Hayrettin Saraçoğlu tarafından okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından bir de anma töreni düzenlen Törende Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’de hazır bulundu.

1988`DEKİ SCHWANDORF KUNDAKLAMASINI HATIRLATTI

Burada bir konuşma yapan Serdar Deniz, Almanya’da Türklere karşı yapılan ilk saldırıların başında hiç şüphesiz ki 17 Aralık 1988’de Schwandorf’da düzenlenen kundaklama olayının geldiğini burada üçü Türk dört kişinin yangında yanarak hayatını kaybettiğini hatırlatarak,  „Bavyera maalesef sadece bu olaya şahitlik etmedi. NSU seri cinayetlerinde de dört vatandaşımız bu eyaletin sınırları içerisinde ırkçı teröristler tarafından vurularak öldürüldü. Onun içindir ki biz bu olayları ne unuttuk ne de unutturacağız “dedi.

TÜRKİYEDE ALMANCI, BURADA YABANCI

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da,  „Almanya denildiği zaman bir tarafta Türkiye’de Almancı, burada yabancı. Hangi topluma ait olduğu hissedilmeyen bu topluluğun neler yaşadığını çok iyi bilenlerdenim. Sizlere Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim “dedi.

IRKCI SALDIRILARA KARŞI BİRLİKTE DURMALIYIZ

Irkçı saldırılara hep birlikte karşı durmamız gerektiğinin altını çizen Boyraz „Hanau saldırısında hayatını kaybeden dokuz kişinin hayalleri ve umutları vardı. Bunların geleceğe dair planları vardı. Bütün bu hayaller bir anda gömülmüş oldu. Bütün semavi dinlere baktığınız zaman insanı yaşatmak üzerine kurulmuştur. İnsanı öldürme değil. Ama maalesef zaman zaman bu ülkelerde ırkçı saldırılara karşı karşıya kalan topluluklar var. Bizlerin, hepimizin bunu unutturmamız gerekiyor. Unutmak pusudur. Zaman zaman hatırlatmamız gerekiyor ki, bundan sonra bu tür hadiseler vuku bulmasın “dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.