Hamm AKM Cemevi 18. Genel Kurulunu yaptı

Hamm AKM Cemevi 18. Genel Kurulunu yaptı

ABONE OL
22:38 - 07/02/2024 22:38
Hamm AKM Cemevi 18. Genel Kurulunu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonuna (AABF) bağlı Hamm Alevi Kültür Merkezi Dernek binasında 18. Olağan Genel Kurultayını gerçekleştirdi.

Toplantı Dernek başkanı Mehmet Akbaba’nın Genel Kurula gelen Üyeleri selamlamasıyla başladı.

Yapılan oylamalarda Cafer Kaplan Dede, AABF Genel Saymanı Melek Şahin ve Esma Darboğaz Divan Kurulu seçildiler. Genel Kurul Divanı’na Melek Şahin başkanlık etti.

İsmail Gülfırat Dede’mizin gülbangıyla başlayan kurultayda, önceki dönem yönetimi adına Mehmet Akbaba açılış konuşmasını yaptı. Genel Sekreter Eylem Akbaba ve Sekreter Yardımcısı Ecem Aksu’nun sunumuyla son iki yılın çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Diğer yandan Saymanlık adına gelir ve giderlerle ilgili bilgilendirme hakkında Medet Acar söz aldı. Bununla birlikte Disiplin ve Denetleme Kurulları adına ilgili sözcüler raporlarını sundular.

Sayım öncesi gündem dışı konular içerisinde bir önceki Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı ve Hamm AKM Üyesi olan ve Avrupa’ da Alevi örgütlenmesinde büyük emekleri olan Cafer Kaplan Dede’nin sunumuyla “Sivas Katliamı Web Belgeseli” ve Cemevi`nin yürütülmekte olan inşaat planlaması hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme yapıldı.

Cansel Kaplan yeni Başkan oldu

Genel Kurulun ikinci bölümünde yönetim, denetim ve disiplin kurullarına adaylık başvuruları alındı. Yapılan seçimin ardından yeni dönem yöneticiler belirlendi. Buna göre; HAMM AKM Cemevi Yönetim Kurulu yapılan oylamalardan sonra şu isimlerden oluştu: Başkanlığına Cansel Kaplan, Başkan Yardımcılığına Eylem Akbaba, Sekreterliğe Ecem Aksu, Sekreter Yardımcılığına Şengül Erbaş, Saymanlığa Medet Acar, Sayman Yardımcılığına Ali Savaş ve Sözcülüğe İmam Koçak seçildi. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri olarak ise Jochen Semisch, Rıza Sezgin, Cafer Durmaz ve Cihan Aslan, Disiplin Kurulu’na; Gülay Sönmez, Niyazi İbret, Hülya Şahin, Arzu Sönmez Tosun ve Ümit Yavuz seçildiler Denetim Kurulu’na ise Murat Kaymaz, Melahat Kaplan, Nihal Yavuz, Gülşen Savaş ve Sevda Kaymaz seçildiler.

 

Dernek Başkanlığına seçilen Üniversite öğrencisi Cansel Kaplan yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: ‘’ Öncelikle eski yönetime verdikleri hizmetler nedeniyle ve bugünkü Genel Kurulumuza katılan ve yeni yönetimlerde görev alan katılan tüm canlarımıza teşekkür ediyoruz. Derneğimiz hem inanç boyutunda hem de sosyo-politik ve kültürel etkinliklerle, farklı projelerle aktif biçimde çalışmalarını sürdürecektir. Tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Derneğimiz her zamanki gibi Eyaletin en aktif Cemevi olarak kalacaktır ve iyi, faydalı çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir yeter ki üyelerimiz bize inansın ve destek versinler Bozatlı Hızır yar ve yardımcımız olsun’’ dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Hamm

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.