Hamburg Türk Basını Levent Danık`ı kaybetti

Hamburg Türk Basını Levent Danık`ı kaybetti

ABONE OL
23:22 - 23/03/2021 23:22
Hamburg Türk Basını Levent Danık`ı kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) yönetim kurulu üyesi, Denizlili göçmen işçi bir ailenin çocuğu olarak, 1982 yılında Hamburg’da dünyaya gelen Levent Danık, 38 yaşında ansızın vefat etti.

Çevresinde son derece sevilip-sayılan kişiliğiyle tanınan Levent Danık, evli ve ikisi kız, biri erkek olmak üzere, toplam üç çocuk babasıydı.

Levent Danık, 15 Ekim Perşembe günü çalıştığı Lübeck kenti yakınlarında, aniden fenalaşarak kalp krizi geçirdi.  Ambulans helikopterle hemen Hamburg’da St. Georg hastahanesine kaldırıldı. Hastahanenin yoğun bakım ünitesine alınan Danık, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 17 Ekim Cumartesi sabahı, hayata gözlerini yumdu.

Levent Danık’ın beklenmedik bu ani ölümü, başta ailesi olmak üzere, basın camiasında ve arkadaşları arasında derin üzüntüye neden oldu.

RIZA ATAMTÜRK, “O BENİM EVLADIM GİBİYDİ!”

Levent Danık’ın ölümünden en çok üzüntü duyan kişilerden HTBB üyesi Rıza Atamtürk, “O benim adeta evladım gibiydi. Bundan 20 yıl önce, daha 19 yaşındayken benim yanımda AVS adlı işyerimde, sigorta uzmanı olarak meslek eğitimi yapmıştı.  Daha sonra ise kurduğum AGA Medya’da grafik ve dizgi işlerinin sorumluluğunu üstlenmişti.  Taki, ölüm bizi ayırıncaya kadar, iş ve yakın aile dostluğumuz bugüne kadar hep devam etmişti.” dedi.

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA!

Levent Danık’ın beklenmedik ani ölüm olayının ardından, yönetim kurulu üyesi olduğu Hamburg Türk Basın Birliği’nden, yönetim kurulu adına Başkan Emin Sağlık imzasıyla bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, “Gazeteci arkadaşımız, Hamburg Türk Basın Birliği Yönetimi Kurulu Üyesi (Sayman) LEVENT DANIK geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu, 17 Ekim Cumartesi sabahı hayata gözlerini yummuştur.  38 yaşında vefat eden gazeteci arkadaşımız LEVENT DANIK’a yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine basın camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.  Mekânı cennet, yattığı yer nur içinde olsun!” denildi.

HAMBURG BAŞKONSOLUSU YONCA SUNEL ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ!

Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, gazeteci Levent Danık’ın ölümünden duyduğu üzüntüsünü dile getirdiği açıklamasında, “Tüm basın camiasına ve ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

SPD MİLLETVEKİLİ GÜNGÖR YILMAZ’DAN AÇIKLAMA!

Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Güngör Yılmaz’dan, HTBB üyelerine başsağlığı mesajı geldi. Güngör Yılmaz da yayınladığı taziye mesajında, “Değerli Hamburg Türk Basın Birliği Üyeleri! Hamburg Türk Basın Birliği’nin kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan Levent Danık, arkadaşımızın geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yumduğunu, derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Genç yaşta aramızdan ayrılan Levent Danık, HTBB’ye sunduğu katkıyla, efendi kişiliğiyle, çalışkanlığıyla ve yardımseverliğiyle hafızalarımızda kalacaktır.” dedi.

ATATÜRK KUPASI ORGANİZE KOMİTESİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Hamburg Başkonsolosluğu bünyesinde organize edilen “Atatürk Kupası” organize komitesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada, pazar günü oynanacak olan Atatürk kupası final maçında, basın camiasının acı kaybı olan Levent Danık’ın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtildi.

BİR GÜZEL İNSANDI LEVENT DANIK ( Yorum: Ali Akdemir)

Dörtnala bir yaşamın, ışıklarını görebilirdik gözbebeklerinde.

Sevincin, tutkunun, Yaşama isteğinin çiçeklerini

İnsan vardır güzelliğin, doğruluğun, yaşam sevincinin, erdemliliğin ve mütevaziliğin simgesidir. Levent Danık, tüm bu güzellikleri yüreğinde taşıyan değerli bir arkadaşımız ve çalışkan bir   meslektaşımızdı.

Son derece alçak gönüllü ve mütevaziydi. Hamburg Türk Basın Birliği bünyesinde yaptığımız toplantılarda-sohbetlerde konuşurken ve tartışırken, son derece sakin konuşur, birleştirici ve kimseyi incitmeyen bir üsluba sahipti.  Çalışkan ve üzerine aldığı sorumlulukları harfiyen yerine getiren bir kişilik yapısına sahipti.

Gazeteci arkadaşım Hurşit Köse ile birlikte, kendisini yakın bir zamanda yeni dünyaya gelen çocuklarını tebrik etmek üzere hobi bahçesinde ziyarete gitmiştik.  Bizi o her zamanki gibi sıcak ve sevecen tavrıyla karşılamıştı.

Ev sahibi sorumluluğuyla, benimsemiş olduğu örf, adet geleneklerimizin uygun olarak bize hemen yiyecek-içecek bir şeyler hazırlamıştı. Sohbetimize daha sonra, yine gazeteci arkadaşımız olan Nebahat Uzun’da gelerek katılmıştı. Birlikte geçmişe nostaljik yolculuk yapmış ve   geleceğe yönelik saatlerce hoş sohbet etmiştik.

İşte bu güzel insana ölüm denen gerçeği henüz yakıştıramadım. Ölüm çok erken geldi ve aldı götürdü ansızın aramızdan.

Ama ne yapalım ölüm de “Yaşam Kültürü‘nün bir parçası. Bu gerçeği hepimiz görüp, yaşayacağız. Elimiz kolumuz bağlı, kabullenmekten başka bir çaremiz yok.

Güle Güle Levent, seni hep o tatlı gülümsemenle anımsayacağız.

Sen anılarımızda hep bir centilmen kişilik olarak, yaşamaya devam edeceksin.

IŞIKLAR İÇİNDE UYU! SEN BİZİ HİÇ İNCİTMEDİN, TOPRAK DA SENİ HİÇ İNCİTMESİN!

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.