Hamburg Türk Basın Birliği’nde Atakum Belediyesi ziyareti.

Hamburg Türk Basın Birliği’nde Atakum Belediyesi ziyareti.

ABONE OL
18:46 - 04/11/2023 18:46
Hamburg Türk Basın Birliği’nde Atakum Belediyesi ziyareti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Türk Basın Birliği, Samsun iline yapmış gezi ve ziyaretler kapsamında kendilerine gerekli destek ve katkıyı sunan merkez ilçe belediyesi Atakum’lu yetkilileri ile belediye binasında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Mehmet Atak, kendilerine yapılan destek ve katkılardan dolayı belediye başkan yardımcısı Dilek Çınar’a basın birliği adına teşekkürlerini iletmiştir.

DİNAMİK VE ÇEKİCİ BİR KENT

Belediye binasında yapılan görüşmede Atakum ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hasan İpek’te hazır bulunmuştur. Görüşmede Almanya’da yaşayan Türklerin durumu başta olmak üzere, uyum süreci, ırkçı saldırılar, Türkiye’deki seçim süreci ve gurbette yaşayan vatandaşların oy hakkı gibi konular ele alınmıştır. Atakum belediye başkanı Av. Cemil Deveci ilçe dışında olduğu için görüşmede bulunamamıştır. Belediye başkan vekili Dilek Çınar Atakum belediyesi ile ilgili olarak HTBB üyelerine genel bilgiler vermiştir. Çınar konuşmasında, Atakum’un hızlı bir nüfus artışı aldığına dikkat çekerek, nüfusun 250 bine yaklaştığını ve bu nüfusun 45 bininin öğrencilerden oluştuğunu belirtmiştir.

Çınar konuşmasının devamında, „Atakum, Samsun’un diğer yerleşim bölgelerine nispeten daha düz bir alana yayılmış ve yeni yapılanan bir ilçe olduğundan şehircilik olarak ilçede daha planlı bir yapılaşma mevcuttur. Nüfusu hızlı bir artış göstermektedir. Atakum, Samsun’un nüfus artış hızı en yüksek ilçesi olmuştur. Bu gelişmeler, Atakum’un, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel altyapısı güçlü, dinamik ve çekici bir kent olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Nüfusumuzdaki bu artış, yerel yönetim olarak bizlere daha çok çalışma azmi vermektedir. Karadeniz Bölgesi’nin gözde kenti Atakum, sürdürülebilir gelişim modeliyle örnek oluyor” dedi.

GÖRÜŞMEYE VESİLE OLAN HULİSİ IŞITAN TAKTİR EDİLDİ

Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Mehmet Atak da konuşmasında, Atakum belediyesine yapılan ziyaret için başkan yardımcısı Dilek Kaplan ve belediye meclis üyesi Hasan İpek’e teşekkür ederek, „ Ayrıca Hamburg’da yaşayan Atakum Belediye meclis üyesi olan başarılı iş insanı Hulisi Işıtan’a da bu ziyarete vesile olduğu için taktir ve şükranlarımızı sunuyoruz“ dedi.

ha-ber.com/Haber: Ali Akdemir /Fotoğraflar: Hasan Akdoğan/Samsun

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.