Haluk Özkan`dan ”BİZİM YUNUS” belgeseli

Haluk Özkan`dan ”BİZİM YUNUS” belgeseli

ABONE OL
12:44 - 20/11/2021 12:44
Haluk Özkan`dan ”BİZİM YUNUS” belgeseli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Haluk Özkan’ın Çektiği Belgeselde; Yunus Emre, Bizim Yunus Belgeseliyle Vücut Buldu.

Yunus Emre’nin hayatını anlatıldığı, yönetmenliğini Haluk Özkan’ın yaptığı ”Bizim Yunus” adlı belgesel yayınlandı.

Müzikte kendine has bir tarzı ve halk müziğimize getirdiği kendi aranjeleriyle tekniği ve yorumlarıyla müzik dünyamızın önemli isimlerinden Haluk Özkan son yıllarda çektiği kısa film ve belgesellerle de anılmaya başlandı.

Sanatçının çektiği bu üçüncü belgesel çalışması oluyor. Sanatçı, Hayata Tutunmak, Paşanın Hikayesi ve Tarihi İzmir Sinagogları belgeselinden sonra, Bizim Yunus adlı belgeseli çekerek yayınladı.

Çekimleri bir hafta süren belgesel için Haluk Özkan, Yunus Emre Şiirlerinden oluşan iki deyişi, “Geldi Geçti Ömrüm Benim” ve “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” deyişlerini stüdyoya girip yeniden aranje ederek yorumladı.

Görüntü yönetmenliğini Korhan Üstün`ün yaptığı, yönetmen yardımcılığını Burcu Türkyılmaz’ın üstlendiği seslendirmesini Türkiye’nin usta seslendirme sanatçılarından Ömer Atalay yaptığı, Bizim Yunus adlı belgesel de oyuncu performansıyla da Aykut Aslan yer aldı.

Belgeselin çekimlerini Ankara, Nallıhan, Eskişehir ve Mihalıççık`da gerçekleştiren Haluk Özkan, belgeselin müziklerini İstanbul Black And Wahite stüdyosun da ve Ankara Stüdyo Güngör Kahraman`da hazırlandı, belgeselin montaj ve kurgusu İzmir Üstün Prodüksiyon Stüdyosun`da gerçekleştirildi.

 

Yunus Emre belgeseli; ilgilisi için bir arşiv ve kaynak niteliği taşıyor.

YouTube Link : https://www.youtube.com/watch?v=0M2pYHGBDu4

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.