Haluk Özkan İzmir Sinagoglarını Belge Altına Aldı

Haluk Özkan İzmir Sinagoglarını Belge Altına Aldı

ABONE OL
11:40 - 27/02/2021 11:40
Haluk Özkan İzmir Sinagoglarını Belge Altına Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sanatçı Haluk Özkan kendi aranje, beste ve yorumlarıyla, müzik Dünyamıza 13 albüm katan müzikte kendi tarzı olan nadir sanatçılarımızdan.

Sanatçı çektiği kısa film ve belgesellerle bugüne kadar yapılmamış dokunulmamış konuları işleyerek; sanattaki bir başka yanını daha başarılı bir şekilde ortaya koyuyor ‘’Tarihi İzmir Sinagogları’’ belgeseliyle; bizi Osmanlı öncesi ve Osmanlı tarihine kısa bir yolculuğa çıkarıyor. Sanatçı yine bir ilke imza atarak İzmir’in tarihi sinagoglarını havralarını kayıt altına alarak ülkemizin tarihi zenginliğini yaptığı bu büyük belgeselle bir kez daha gözler önüne seriyor.

Dünya da bir eşi ve benzeri daha olmayan İzmir Sinagog ve Havraları hakkında bir belgesel hazırlayan sanatçı Haluk Özkan, Nesim Bencoya’nın eşsiz anlatımı ve Ömer Atalay Yıldıran’ın seslendirmesiyle, Türkiye’nin ve İzmir’in tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkaran belgeseli izleyiciyle buluştu İzleyicilerin belgesele daha çabuk ulaşa bilmeleri için Haluk Özkan Projects Youtube kanalında belgeseli yayınlayan sanatçı, uzun ve zahmetli bir çalışmanın sonucunda yönetmeliğini ve müziklerini Haluk Özkan’ın yaptığı sanat yönetmenliğini, Korhan Üstünün gerçekleştirdiği ‘’Tarihi İzmir Sinagogları’’ belgeseli yayınlandı. Sinagog ve Havra çekimlerinin tamını yaz ayında gerçekleştiren Haluk Özkan, yıkılmaya yüz tutmuş bazı havraların ve sinagogların İzmir de yaşanan deprem öncesi görsellerini kayıt altına almış oldu.

Sanatçı çektiği belgeseli hakkın da ‘’ Bu çalışma ülkemizin tarihi zenginliğinin ve medeniyetlere karşı hoş görüsünün bir belgesidir ‘’ diye konuştu.

Tarihi İzmir Sinagogları https://youtu.be/PqBf7WAyVOs

Tarihi İzmir Sinagogları Yönetmen: Haluk Özkan

Yapım: Haluk Özkan Projects

Yürütücü Yapımcı: Korhan Üstün

Görüntü Yönetmeni: Korhan Üstün

Müzikler: Haluk Özkan

Kurgu ve Montaj: Korhan Üstün

Yönetmen Yardımcısı: Burcu Nihal Türkyılmaz

Proje Danışmanı: Nesim Bencoya

Seslendirme: Ömer Atalay Yıldıran

Drone Operatörü: Tayfun Ekler

Işık Teknisyeni: İshak Yener Özdemir

Ses Teknisyeni: M. Kaan Ildızlı

Set Asistanı: Özlem Sezen

Set Sorumlusu: Ömer Faruk Arslan

Set Fotoğrafçısı: Elif Kabaş

Ulaştırma Sorumlusu: Ethem Çırak

Kurgu Asistanı: Kubilay Balaban

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.