Halle’de cami saldırısı: “Bu saldırı demokrasiye yapıldı “

Halle’de cami saldırısı: “Bu saldırı demokrasiye yapıldı “

ABONE OL
22:54 - 01/02/2022 22:54
Halle’de cami saldırısı: “Bu saldırı demokrasiye yapıldı “
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KUBİ Genel Müdürü Arif Arslaner: Halle’de İslam Kültür Merkezi’ni hedef alan kurşunların, toplumun tamamını ilgilendirdiğini söyledi.

KUBİ gGmbH (Kültür ve Eğitim kuruluşu- Gesellschaft für Kultur und Bildung gGmbH) Genel Müdürü Arif Arslaner, Halle’de camiye gelen insanların silahla hedef alınmasına sert tepki gösterdi. Arslaner, “Tüfekle cami cemaati neden hedef alınır?  İnsanlık dışı motif dışında bir neden göremiyorum” dedi. 23 Ocak, Pazar günü, Halle’de İslami Kültür Merkezi silahlı bir saldırının hedefi olmuş, görgü tanıklarının ifadesine göre kurşunlar merkezin hemen karşısındaki bir konuttan atılmıştı. Söz konusu evde arama yapan polis, 55 yaşındaki bir kişiyi silahıyla birlikte gözaltına almış, saldırgan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Emniyetten yapılan açıklamada saldırıda politik bir motif olmadığı ancak olayla ilgili Staatsschutz adlı emniyet biriminin görevlendirildiği belirtilmişti.

Sadece Müslümanlar hedef alınmadı

Almanya’da ibadet özgürlüğünün çok önemsendiğini kaydeden Arif Arslaner, “İbadet özgürlüğü Anayasamız ve demokrasimizin önemli bir parçasıdır. Önemli olan insanın kendisinin dindar olup olmaması ya da aynı inanca sahip olup olmaması değildir. Anayasaya uygun ve yapıcı düzeyde olduğu sürece sosyal etkileşime katkıda bulunur. Bu nedenle, bu saldırı sadece Müslümanlara değil, inancından bağımsız demokrasiyi savunan herkese bir saldırıdır” dedi.

KUBİ Genel Müdürü Arslaner, gruplara yönelik önyargı motifli nefret suçlarının arttığına dikkat çekerek “Her gün insanlar köken, ten rengi, din ve diğer özellikler nedeniyle ayrımcılığa ve sıklıkta nefret söylemine maruz kalıyor. Her yeni bir olay korku iklimini pekiştiriyor. Şiddete maruz kalma korkusuyla yaşayan inananlar hala barış içinde nasıl dua etsinler?” diye sordu.

ha-ber.com/Kazım Doğan/Frankfurt

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.