Halil Öncü´nün arşivinden ‘Basında 10 Kasım’ sergisi

Halil Öncü´nün arşivinden ‘Basında 10 Kasım’ sergisi

ABONE OL
17:41 - 11/11/2023 17:41
Halil Öncü´nün arşivinden ‘Basında 10 Kasım’ sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizm Yazarı Halil Öncü’nün Basında 10 Kasım Sergisi, Antalya Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

Gazeteci ve Turizm Yazarı Halil Öncü, “Basında 10 Kasım Sergisi”ni Kültür ve Sanat Adası Dokumapark’ta yer alan Modern Sanatlar Galerisi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de katıldığı açılışa ilgi büyük olurken, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, POYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Saatçioğlu, Antalya Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Esen Diler, Turizm Yazarları Derneği Başkanı Haluk Özsevim, TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi İstişare Kurulu Başkanı Ömer Demir, Antalya Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda YÖRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Budak, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Fulya Sarman, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ruhi Beşiktaş, Kepez Belediyesi bürokratları ile çok sayıda davetli katıldı.

Halil Öncü’nün geçtiğimiz yıllarda Antalya başta olmak üzere birçok yerde 10 Kasım tarihlerinde açmış olduğu ve şahsına ait olan aralarında 10 Kasım tarihli 1940’lı ve 1950’li yıllara ait orijinal “Memleket, Vatan, Ulus, Cumhuriyet, Dünya” gibi gazetelerin yer aldığı “Basında 10 Kasım” sergisi bu yıl Antalya’da Kültür ve Sanat Adası Dokumapark’ta yer alan Modern Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen açılış töreni ile ziyaretçilere kapılarını açtı.

Halil Öncü’den Başkan Tütüncü’ye teşekkür

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün açılışını gerçekleştirdiği sergi, 10 Kasım 2023 ile 10 Aralık 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Halil Öncü, “Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün açılışını yaptığı sergimize herkesi davet ediyoruz. Sergimizin açılışı ile bir kez daha Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Vatan, Ulus, Memleket, Dünya ve Cumhuriyet gibi 15 adet orijinal gazete bulunuyor

Halil Öncü yaptığı konuşmasında, “İçinde bulunduğumuz Modern Sanatlar Galerisi başta olmak üzere, birbirinden özel ve güzel sayısız müzenin yer aldığı bu Kültür ve Sanat adasını Antalya’ya armağan eden, Kepez Belediye Başkanım Sayın Hakan Tütüncü başta olmak üzere sergimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Bu gazeteler bana nereden geldi, bu güne kadar nasıl sakladınız diye hep sordular ve yine biliyorum ki soracaksınız! Memleketim Çanakkale’de karşı komşumuzun evinden çöpe atılmak üzereyken aldığım üç çuval içerisinden çıkan gazetelerdir bu eserler. Daha ortaokul çağlarındayken, eski bir ev ve içinde yaşayan kişinin ölümü sonrası evin temizlenmesi esnasında evin yanına yanaşan bir kamyona atılmak üzereyken, çocuk aklıyla aldığım 3 çuval ve içinden çıkan işte bu gazeteler yıllar sonra yine her yıl olduğu gibi bu yıl da sizler ile buluşuyor. Sergimizde Atatürk’ün ölüm yıldönümleri olan 10 Kasım tarihli, aralarında Vatan, Ulus, Memleket, Dünya ve Cumhuriyet gibi 15 adet orijinal gazete bulunuyor. Sergimizi gezenler 1940 yılı Vatan gazetesi ile yolculuğa başlıyor ve 1955 yılının 10 kasımına kadar gidiyorlar ve adeta bir tarih yolculuğuna çıkıyorlar ve o dönemlerin 10 Kasımlarını yaşıyorlar.Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85.yıl dönümünde büyük bir özlemle anıyoruz. Sergimiz 10 Aralık tarihine kadar açık olacak. Bu tarihe kadar herkesi bu özel sergiyi ziyarete bekliyoruz. Siz değerli misafirlerimiz geldiğiniz ve bu özel günümüzde bizimle oldunuz. Her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü yine bir 10 Kasım’da ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

Amacımız, 10 Kasım’a farklı bir bakış açısı ortaya koyabilmek

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de,yaptığı konuşmasında Halil Öncü’ye bu değerli koleksiyonu bu özel günde kendileri ile buluşturduğu için teşekkür ederken, “Ebediyete intihalinin 85. seneyi devriyesinde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum.” dedi. Bu özel anma günlerini, milli bayramları kültür ve sanata dair etkinliklerle kalpleri, gönülleri sanatın ve kültürün birleştirici atmosferiyle buluşturduklarını söyledi. Tütüncü, “10 Kasım’da kültür ve sanatın ikliminde özel bir serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Amacımız, 10 Kasım’a farklı bir bakış açısı ortaya koyabilmek.  Böylelikle ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet padiyar kalacaktır.’ özdeyişinin arkasındaki felsefeyi çok daha iyi idrak etmek. Bu özel sergiyi bizlerle paylaştığı için Halil Öncü’ye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öncü’den Tütüncü’ye Çanakkale savaşlarından kalan 2 adet mermi hediyesi

Gazeteci ve Turizm Yazarı Halil Öncü, koleksiyonunda yer alan ve Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kalan 2 adet mermiyi Dokumapark’taki Anadolu Şehitler Müzesi’nde sergilenmek üzere Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye, takdim etti. Katılımcılar birlikte sergiyi gezerken duygulu anlar yaşadılar. (Halil Öncü)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.