Hacivat’la Karagöz New York’un Ünlü Meydanında

Hacivat’la Karagöz New York’un Ünlü Meydanında

ABONE OL
21:13 - 01/12/2019 21:13
Hacivat’la Karagöz New York’un Ünlü Meydanında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Amerikan Sanat Topluluğuna bağlı sanatçılar, (TAASNY), New York’un ünlü Times Meydanında Hacivat Karagöz Gölge oyunu gösterisi düzenledi.

Her gün yüzbinlerin doldurduğu meydanda sergilenen Hacivat – Karagöz gösterisi meydanı dolduran Amerikalılar’ın olduğu kadar turistlerin de ilgisini çekti. Metinleri İngilizce ve Türkçe seslendirilen gösteri yaklaşık yarım saat kadar sürdü.

Türk Amerikan Sanat Topluluğu Başkanı İbrahim Yazıcı, Hacivat Karagöz Gölge oyununun dört yıldır Amerika`da sahnelendiğini belirtti. Yazıcı, Türk Kültürünü tanıtmak için bu kez gösterilerini New York`un ünlü Times Meydanında gerçekleştirdiklerini belirterek bu ay içinde New York’ta bir dizi etkinlikte gösterilerine devam edeceklerini kaydetti.

Türk Amerikan Sanat Topluluğu Başkan Yardımcısı Dr. Ayşen Darcan da ”Karagözümüzün canı bugün Times Meydanına gitmek istedi ve bizde onu alıp bu ünlü Times meydanına getirdik. Amerika’yı karış karış gezeceğiz”diye konuştu.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.