***  ha-ber.com Berlinliler’i buluşturdu

*** ha-ber.com Berlinliler’i buluşturdu

ABONE OL
16:46 - 19/04/2021 16:46
***  ha-ber.com Berlinliler’i buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best


TEŞEKKÜRLER !
Yeni ha-ber büromuz Berlinli Türkleri de biraraya getirdi

habercomicintro.jpg Ha-ber.com’un yeni bürosu „Küçük İstanbul“ Kreuzberg’de hizmete girdi. Sanal gazetemizin açılışına Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman, Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Gürsel Köksal, Berlin Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Dilek Kolat, Birlik 90/Yeşiller Milletvekilleri Bilkay Önel ve Özcan Mutlu, TDU Genel Başkanı Remzi Kaplan, Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, HDF Genel Başkanı Ahmet İyidirli, Berlin Türk Toplumu Sözcüsü Safter Çınar, Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, II. Başkanı Remzi Doğmuş, Cemaat Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aksakal, Berlin Türk Toplumu Başkanı Celal Altun, Türkiyemspor Başkanı Celal Bingöl, ha-ber.com anasponsorlarından Manolya Mağazalar Zinciri Sahibi Sabahattin Sarı, pek çok işadamı ve okurlarımız hazır bulundular.

“BİR EKSİKLİK VARDI !”

Berlin’den dünyaya açılan bir haber penceresi olmayı hedefleyen sanal haber sitesinin kısa sürede, mütevazi olanaklarla, dürüst yayıncılık yapmayı denediğini dile getiren ha-ber.com yöneticilerinden M. Sefa Doğanay, sanal gazetenin yerel gazeteciliğe duyulan eksiklikten kaynaklandığını vurguladı. Büyük medya organlarının yerel olayları yeterince önemsemediklerini, ya görmezden geldiklerini ya da çok kısa ve yüzeysel bir şekilde verdiklerini ifade eden Doğanay, Alman medyasının da Türk kökenlileri olumsuz bir şekilde yansıttıklarını söyledi.
sefabuyukresim.jpg

“YEREL GAZETECİLİK PEK ÖNEMSENMİYOR!”

sefadoganayza.jpg Yerel gazeteciliğin ve internetin okurla görüş alışverişine olanak sağlayan boyutunun kazandığı öneme dikkat çeken Doğanay, ha-ber.com’la açılan yolun daha genç kuşaklara da ışık tutacağını belirtti. Gazeteciliğin bir ekip işi olduğunu hatırlatan Doğanay, ha-ber.com’un „atom karıncası“, çalışkanlığı ve usta işi haberleriyle Berlin’in her köşesine yetişen kırk yıllık gazeteci Orhan Önaldı’yı ve herkes uyurken kendisine ulaşan haber ve resimleri , kılı kırk yararak değerlendiren yayın yönetmeni Hayati Boyacıoğlu’yu övdü. Ha-ber.com’u başından beri hiçbir karşılık beklemeden destekleyen bütün köşe yazarlarına tek tek teşekkür eden Doğanay, büyük medya tröstleri kadar olmasa da internetin de bir masrafı olduğuna dikkat çekerek ha-ber.com ekibine inanıp maddi destek sunan ve yüreklendiren Manolya mağazalar zinciri sahibi Sabahattin Sarı, TDU Başkanı Remzi Kaplan ve BWK Meslek Okulu Sahibi Nihat Sorgeç’e teşekkür etti.

ALPMAN: “MERAKLA BEKLİYORUZ!”
habercomz2.jpg
Ha-ber.com’un açılışını eşi Sevinç Alpman ve Londra’dan gelen misafirleriyle birlikte onurlandıran Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman da bir konuşma yaparak ha-ber.com’un özellikle yerel bazda büyük bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekti. Berlin’de yaşayan yurttaşları kucaklayıcı bir platform olan ha-ber.com’un tarafsız kalmaya büyük özen gösterdiğine işaret eden Alpman „Aynı zamanda insanları ve kurumları birleştirici haberler yapan ha-ber.com’u merakla izliyor ve okuyoruz. Ha-ber.com ekibini kutluyorum. Zor bir işi çok ve doğru ve hızlı bir şekilde başarıyorsunuz.“ diye konuştu.

FRANKFURT’TAN GELDİ

gurselkoksal.jpg Ha-ber.com redaksiyon bürosunun açılışı için Almanya’nın medya merkezi Frankfurt’tan bir günlüğüne başkente gelen Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Gürsel Köksal da ha-ber.com’un açılış günü olan 3 Mayıs’ın „Dünya Basın Özgürlüğü Günü“ olduğuna işaret ederek ha-ber.com’un başarıyla sürdürdüğü internet haberciliğinin bir pilot proje olarak Frankfurt’dan da dikkatle izlendiğini söyledi.
resimzzz.jpg
Ha-ber.com’un köşe yazarları arasında da bulunan ATGB Başkanı Köksal, gazetecilerin dünyanın her yerinde büyük sorunlar yaşadığını belirtip Türkiye’de son dönem yaşananları kınadı. Almanya’da da durumun pek farklı olmadığını söyleyen Köksal, tüm zorluklara rağmen inatla kendi olanaklarını zorlayarak gazetecilik yapmaya çalışan ha-ber.com ekibine başarılar diledi.

uzunsevinc.jpg

KURDELEYİ EL ELE KESTİLER
kurdela.jpg
Berlin’deki siyaset, iş ve sanat dünyasının önemli isimlerini ve ha-ber.com yazarları ve okurlarını biraraya getiren açılış töreninin ardından kurdelayı kesen Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman ve Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Gürsel Köksal’a Berlinli ha-ber.com dostu Manolya Mağazaları Sahibi Sabahattin Sarı da eşlik etti.
muzik.jpg
Nuri ve Halime Karademirli’ye ait Berlin Türk Musikisi Konservatuarı öğrencileri Ayberk Coşkun (ut) ve Nurullah Ejder’in (kanun) kıvrak İstanbul parçalarıyla renklendirdikleri açılışta BWK’nın gastronomi öğrencileri birbirinden nefis kanape çeşitleri ve içecekler dağıttılar.

KİMLER KATILDI?
elmasoglu.jpg
Türkiyemspor’dan Başkan Celal Bingöl, Armağan Şahin, Suat Kaygan, Ulvi Yağan, Ahmet Saat, Sedat Kahraman, Hasan Keskin, Hasan Çil, Berlin Futbol Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Matur, Tarbzonspor’dan Bilal Öztürk, Al-Dersimspor’dan Başkan Battal Akdağ, Nevruz Turan, Ali Sarı, Birsen Korkmaz, Galatasaray Spandau Burak Işıkdağlıoğlu, Hürtürkel’den Zafer Külekçi, BETAK yöetim kurulu üyeleri, Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, Remzi Doğmuş, TDU’ dan Remzi Kaplan, Uwe Lange, Ahmet Ersöz, Aytaç Demir, Dursun Şahin, Adnan Öz, Hüsnü Özkanlı, Derya Çolaker, Mümtaz Ergün, Veliler Birliği Başkanı Tülay Usta, Dr. Ertekin Özcan, TBB’ den Safter Çınar, Cumali Kangal, Ferda Sönmez, Dagmar Deutschmann Temel, Cem Gençtürk, ATT Genel Başkanı Kenan Kolat, SPD’ den Dilek Kolat, Yeşiller’den Bilkay Öney, Özcan Mutlu, HDF’ den Ahmet İydirli, Anadolu Ajansı’ndan Hakkı Akduman, Evren Aydemir, Erbil Başay, Hürriyet’den Ahmet Külahçı, Süleyman Selçuk, Zaman’dan Süleyman Bağ, SES’ den Ahmet Tunga, Serbest Gazeteci Zülfükar Kam
uzunyildirim.jpg

uzunkulahcigiller.jpg

hanimlar.jpg

KÖŞE YAZARLARI

Mehmet Deniz Olcayto, Suat Bakır, Kazım Erdoğan, İlter Gözkaya-Holzhey, Hüsnü Özkanlı, Ertekin Özcan

İŞADAMLARI VE DİĞER MİSAFİRLER:

remzilerbirarada.jpg

Sabahattin Sarı, Ali Eltan, Ali Koçak, Ömer Acar, İbrahim ve Halis Osman Öztürk, M. Cihat Işık, Remzi Türkoğlu, Ahmet Tosun, Zeki Öztürk, Dr. Mesut Yıldırım, Erdal ve İnes Yel, Belgin Kaplan, Berrin Kaplan, Şaziye Kaplan, Sparkasse Müdürü Hatice Selçuk, Ali Eltan, Atiye Altuel, Avukat Fatma Güccük, Halime Merdler, Remzi ve Necla Altıok, Figen İzgin, Hıdır Ali Bingöl, İsmali Tatar, Temren Elmasoğlu, Hülya Elmasoğlu, İlyas Bakır, Kamber Erkoç, Turhan Gülveren, Kenan Tosun, Tamer Akkılıç, Mustafa Makinist, Rıza Şanalan, Rüştü Kam, Mürsel Kam, Zülfükar Kam, Selami Ergüno, Zeki Öztürk, Urban Aykal
uzunbir001.jpg

habercomacilistannotlar.jpg

AÇILIŞTAN NOTLAR:

-ha-ber.com’a her zaman destek olan gazeteci arkadaşımız Yusuf Mirzanlı, açılış gününde de fotoğraf çekecekti ancak bir gün önce motorsiklet kazası geçirerek ameliyata alındı. Mirzanlı’nın görevini arkadaşımız Mehmet Dedeoğlu devraldı.

-Eyalet Spor Birliği Başkanı Peter Hanisch bir mesaj göndererek ha-ber.com’a başarılar diledi
uzunaydinakin002.jpg
-Bir süre önce rahatsızlığını duyurduğumuz Almanya’nın en aktif sivil toplumcularından Aydın Akın yine boynunda pankartı ve ağzında maskesiyle dim dik yanımızdaydı.

-Doğru haberlere attığı imzalarla tanıdığımız genç gazeteci arkadaşımız Zülfükar Kam yakalandığı üzücü rahatsızlık nedeniyle tekerlekli sandalyesiyle geldi.

-Necla Altıok’un gerçekleştirdiği balon enstalasyonu ha-ber.com’un açılışını bir şenliğe dönüştürdü.

habercomgizlikahramanlar.jpg
-Usta gazeteci Orhan Önaldı’nın oğulları Ayhan ve Hakan Önaldı ile Hayati Boyacıoğlu’nun oğlu Bertan Boyacıoğlu açılışın gizli kahramanları oldular.
habercomayaginintozuyla.jpg
-Askerden dönen Türkiyemspor Başkanı Celal Bingöl, ayağının tozuyla açılışa katıldı.
denizolcayto3.jpg
-Atiye Altül, Hayati Boyacıoğlu’nun karikatürlerini ipek boyama yöntemiyle büyütürek açılışa getirdi. Karikatürler Başkonsolos Alpman’ın da büyük ilgisini çekti.

-Açılışa biraz geciken Remzi Kaplan da kurdelayı yeniden keserek ha-ber.com’a jest yaptı.

-Gelen çok sayıda çiçeğin bir bölümü komşu binadaki Berlin Türk Huzurevi’ne hediye edildi.

habercomcemaat.jpg

potburi.jpg
-Açılışın ardından konuklarla vedalaşan Başkonsolos Ahmet Nazif Alpman ile Milletvekili Dilek Kolat’ın araçları az daha çarpışacaklardı ancak bu gerçekleşmedi ve gazeteciler „Başkonsolos, Alman Milletvekili’ni ezdi“ haberini yapamadılar, diplomatik bir skandal da önlenmiş oldu.
uzunmumtaz.jpg

-Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, II. Başkan Remzi Doğmuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aksakal, cemaatin gün boyu düzenlediği bir toplantıdan ayrılarak açılışa katılıp ha-ber.com’u onurlandırdılar. Mehmet Dedeoğlu – ha-ber.com-berlin
habercomzzz.jpg acilissonresim.jpg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.