Guterres’ten Dünyaya Küresel Ateşkes Çağrısı

Guterres’ten Dünyaya Küresel Ateşkes Çağrısı

ABONE OL
19:50 - 23/09/2020 19:50
Guterres’ten Dünyaya Küresel Ateşkes Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEW YORK — 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası topluma yüz gün içinde küresel ateşkesin sağlanması çağrısında bulundu. BM 75. Genel Kurulu’nda konuşan Guterres, küresel ateşkesin yıl sonuna kadar sağlanması gerektiğini kaydetti. Genel Sekreter Guterres, BM’nin 193 üye devletini Corona pandemisi karşısında tevazu ve birlik içinde mücadele etmeye de çağırdı.

Genel Sekreter Guterres, dünyada savaş ve çatışmaların sonlanması gerektiğini belirterek, “Hep beraber salgın hastalıkla savaşmalıyız. Zaman artık gittikçe daralıyor” dedi. Genel Sekreter, “Dünyada yaşanan tüm çatışmaları durdurmak için küresel bir ateşkese ihtiyacımız var. Ayrıca yeni bir Soğuk Savaş’ı önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor” görüşünü de savundu.

“Gerçekleri kabul etmezsek herkes kaybeder”

Salgın hastalığın küresel bir tehdit olduğunu kaydeden Guterres, dünyanın salgın hastalığın ortaya çıkmasıyla birlikte en büyük ekonomik krizle de karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Salgının dünyadaki tüm kırılganlıkları ortaya çıkarttığını belirten Guterres, dünyada otuz yıl sonra ilk kez yoksulluğun yeniden artmaya başladığını belirtti.

Guterres, “Karşı karşıya kaldığımız salgın hastalık daha önce yaşanan hiçbir salgın hastalığa benzemiyor. Bu gerçeği kavrayamazsak herkes kaybeder” diye konuştu.

“Salgın hastalıkla mücadelede popülizm ve milliyetçilik başarısız oldu”

Dünyanın salgını yenmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Guterres, “Salgın hastalık sadece bir alarm değil dünyanın bundan sonra karşı karşıya kalacağı tüm sorunlar için adeta bir prova” dedi.

Salgın hastalıkla bilimsel yöntemlerle mücadele edilmesi gerektiğini belirten Guterres, “Salgın hastalıkla mücadelede popülizm ve milliyetçilik başarısız oldu. Virüsü kontrol altına almaya yönelik bu yaklaşımlar çoğu zaman işleri açıkça daha da kötüleştirdi ” dedi.

Bozkır: “Salgın hastalıkla mücadele için anlaşmazlıkları bir kenara koyma mecburiyetindeyiz”

BM’nin 75’inci Genel Kurulu açılışında konuşan 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır da, Corona virüsü salgını nedeniyle bu yıl farklı bir formatta genel kurul yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, salgın hastalığın dünyayı olumsuz olarak etkilediğini ifade etti.

Salgının bir yıl daha çalışmalarını olumsuz etkileyeceğini kaydeden Bozkır, salgın hastalıktan en fazla yardıma ihtiyaç duyanların en büyük zararı gördüğünü söyledi.

Bozkır, “Mülteci ve göçmenlerin yaşadığı zorluklar şimdi daha da kötü bir hal aldı. Kadınlar ve kız çocuklara yönelik cinsel suistimal ve şiddet tehlikesi arttı. Çocuk işçiliği, çocuk evliliği ve çocuk ticareti tehdidi arttı. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık, etnik ve dini temellere dayanan ayrımcılık tırmandı. Salgının tetiklediği tüm bu olumsuz gelişmelerden zarar gören herkesin acısını paylaşıyorum” dedi.

Bozkır, salgın hastalığın insanlık için büyük bir tehdit olduğunu vurgulayarak, “Bugün bu salgın hastalığa karşı mücadele edebilmek için farklılıklarımızı ve anlaşmazlıklarımızı bir kenara koyma mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.