*** Gurbetçiler artık otelde tatili tercih ediyor

*** Gurbetçiler artık otelde tatili tercih ediyor

ABONE OL
18:39 - 10/01/2009 18:39
*** Gurbetçiler artık otelde tatili tercih ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Gurbetçiler artık otelde tatili tercih ediyor

Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, Avrupa’da yaşayan Türklerin son yıllarda aile ziyareti yerine otelde tatili tercih ettiklerini söyledi

Recep Yavuz, yaptığı açıklamada, büyük çoğunluğu Almanya’da olmak üzere Avrupa ülkelerinde çalışan Türklerin tatil tercihlerinin değiştiğini belirtti. Avrupa’da yaşayan Türklerin yıllar boyu tatillerini ailece Türkiye’deki yakınlarının yanında geçirdiğini ve otellerde tatil yapmayı düşünmediğini kaydeden Yavuz, son yıllarda bunun değiştiğini ve otellerde tatillerin tercih edilmeye başlandığını vurguladı.

”Bunda en büyük etken Türkiye’deki tatil yörelerine direkt uçak seferlerinin konulması, otellerin uygun fiyatlarla satılması ve her şey dahil sistemidir” diyen Yavuz, yakınlarının yanına ziyarete giden Türklerin harcamalarının, otellerde yapacağı harcamalardan daha fazla olduğunu savundu. Yavuz, özellikle Antalya’ya uçak bilet fiyatlarının Türkiye’nin diğer illerine göre çok hesaplı olduğunu ifade ederek, çocuklarıyla Antalya’ya gelen Türklerin, otellerde ”her şey dahil” kapsamında ucuz fiyatlarla konaklayabildiklerine işaret etti.

Öger Tur ile beş yıl önce Avrupa’dan tatile gelen Türk sayısının 5-6 bin civarında iken geçen yıl bu sayının 50 bini aştığını belirten Recep Yavuz, şunları kaydetti:
”Bu rakamın içinde 12 yaşından küçük çocuklar bulunmuyor. Avrupa’da yaşayan her Türk ailenin ortalama iki çocuğu bulunuyor. Sadece Antalya’ya geçen yıl tatile gelen Avrupa’da yaşayan Türk sayısı 450 bine yaklaştı. Bu çok önemli bir rakam. Gelen gurbetçilerin çoğu çocukları ile otellerde tatil yapıyor. Antalya’daki otellerin bir çoğunun ailelere hitap etmesi de onları çekiyor. Gurbetçilerimiz artık daha az akraba yanında tatillerini geçiriyor.”

(A.A) ha-ber.com
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.