Güney Kore’den Salgına Karşı İki Yıllık Önlem Planı 

Güney Kore’den Salgına Karşı İki Yıllık Önlem Planı 

ABONE OL
23:10 - 24/04/2020 23:10
Güney Kore’den Salgına Karşı İki Yıllık Önlem Planı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgınıyla mücadelede elde ettiği başarılarla örnek gösterilen Güney Kore’de iki yıl boyunca salgına karşı uygulanacak kurallar açıklandı.

Uygun olduğu sürece evden çalışma, yalnız seyahat etme ve restoran ve alışveriş merkezlerinde asgari oranda vakit geçirme gibi önlemler, ülkede iki yıl boyunca dikkat edilmesi gereken kurallar arasında yer aldı.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Kim Gang-lip bir basın toplantısında, “Bazı uzmanlar Corona virüsünün iki yıl boyunca devam edeceğini tahmin ediyor ve bizler de salgın öncesindeki yaşamımıza henüz geri dönemeyeceğimiz gerçeğini kabul etmek zorundayız” dedi.

Bakan Yardımcısı Gang-lip ayrıca hükümetin, bir taraftan sosyal mesafe kurallarını yürürlükte tutmaya devam ederken diğer taraftan da sosyal ve ekonomik faaliyetleri sürdürmeyi hedeflediklerini aktardı.

24 Nisan Cuma günü yayınlanan açıklamada, ellerin sık yıkanması, sosyal mesafe kuralına uyulması ve kişilerin düzenli olarak ateşlerinin ölçülmesi gibi devam ettirilmesi önerilen uygulamaların yanı sıra, toplu ulaşım alanları, alışveriş, spor ve eğlence merkezleri ve iş yerleri gibi halka açık alanlarda nelere dikkat edilmesi gerektiği de sıralandı.

Buna göre, toplu ulaşım araçlarını kullananlar maske takmak zorunda olacak ve araçlardaki koltuklarda arada birer boş koltuk bırakılacak şekilde oturulacak. Taksilerde ödemeler elektronik olarak yapılacak.

Yetkililer vatandaşlara, kafe ve restoranlarda mümkün olduğunca az vakit geçirip, sipariş yoluyla alışverişi tercih etmelerini öneriyor. Bu tür mekanlarda da, ödemeler teması azaltmak amacıyla yine elektronik yolla yapılacak.

Yiyecek tatma standlarının kaldırılması ve dini etkinliklerin düzenlendiği mekanlarda yemek sunumunun yapılmaması da yetkililerin sıraladığı önlemler arasında.

Güney Kore’de 28 Şubat’tan bu yana en az günlük yeni vaka oranı 6 oldu. Ülkede vaka sayısında doruk nokta, 909 yeni vakayla 28 Şubat’ta yaşanmıştı.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle Güney Kore’de 240 kişi yaşamını yitirdi. 52 milyona yakın nüfusu olan ülkede tespit edilen toplam vaka sayısıysa 10 bin 708.

Temas takip sistemlerinin sıkı bir şekilde uygulamada olduğu ülkede sosyal mesafe kuralları ve hareketliliği kısıtlama uygulamaları 5 Mayıs’a kadar yürürlükte kalacak.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.