Gümrükçü’nün hikâyesi Alman dergisinde

Gümrükçü’nün hikâyesi Alman dergisinde

ABONE OL
23:23 - 11/03/2021 23:23
Gümrükçü’nün hikâyesi Alman dergisinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İlk Kuşak Türk’ün Almanya’ya gelişi Alman dergisine kapak oldu.  “Rollator “adlı dergide yer alan Gümrükçü, bu mutluluğu Nürnberg Başkonsolos Serdar Deniz ile paylaştı.

Nürnberg Sanat ve Kültür Akademisi ile Nürnberg Tanıtım Bürosunun orta olarak çıkardığı “Rollator “dergisi Türk işçi göçünün 60.ıncı yılı nedeniyle 50 yıldır Nürnberg’de yaşamakta olan birinci kuşak Abdurrahman Gümrükçü ’nün (71) yaşam öyküsüne büyük yer verdi.

Gümrükçü, kendisinin yaşam öyküsüne değer vermesi nedeniyle, dergiye teşekkür ederken, bu gururu ziyaret ettiği Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ile paylaştı

Başkonsolos Deniz, Abdurrahman Gümrükçü `nün, öğrenciliğinden bugüne kadar, kendisine ait, belgeleri arşivinde saklamanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, öykünün kitaba dönüşmesinin önemine dikkat çekti.

ÜÇ AYDA ALMANCA ÖĞRENDİ

1969 yιlιnda Artvin’de sanat okulunun marangozluk bölümünü bitiren Abdurrahman Gümrükçü, o zamanlar hükümetin sanat okulu mezunlar için çıkarmış olduğu özel yasadan yararlanarak 19 yaşında Almanya’nın Freystadt Opf kasabasına geldi ilk üç gün Almanya’ya gelmenin şokunu yaşayan Gümrükçü, gelirken Türkiye’den almış olduğu Almanca kitaplarından ders çalışarak üç ay gibi kısa sürede Almanca’yι öğrendi, sekiz aylıkken ehliyet aldı.

USTALIK DİPLOMASI ALDI

Abdurrahman Gümrükçü bir yιllιk iş mukavelesinden sonra gazete ilanlarından Cadolzburg’da yeni iş yeri bularak iş hayatına devam etti 40 yaşında ustalık okuluna yazılarak iki yıllık öğreniminden sonra başarıyla ustalık (Meister) diplomasιnι aldι ve işvereni tarafından işletme müdürlüğüne getirildi.

SPD SEMT BAŞKANI

Evli olan Abdurrahman Gümrükçü, emekli olduktan sonra, Nürnberg’e yerleşti. Burada çeşitli faaliyetlerde bulundu. Kısa zamanda SPD’nin Nürnberg, Nordostbahnhof bölgesinin başkanlığına getirildi. Her yıl uluslararası folklor şenliği düzenleyerek, Türk folklorunu tanıtımını sağladı.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.