Güler’den Yunanistan ile sorunları müttefiklik ruhuyla çözme mesajı

Güler’den Yunanistan ile sorunları müttefiklik ruhuyla çözme mesajı

ABONE OL
11:38 - 16/11/2023 11:38
Güler’den Yunanistan ile sorunları müttefiklik ruhuyla çözme mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan ile ilişkiler için “Amacımız, Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarımızı uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözüme kavuşturmaktır” mesajını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı 2024 yılı bütçe görüşmesi başladı.

Bakan Güler, Ankara’da önceki gün Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nın birincisine ilişkin Kahramanmaraş merkezli deprem sürecinde iki ülke arasında yakınlaşma yaşandığını anımsattı. Güler, “Amacımız, Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarımızı uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözüme kavuşturmaktır. Görüşmelerimizde ağırlıklı olarak Ege’de gerginliğin azaltılması, diyalog kanallarının açık tutularak sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözümü konuları ön plana çıkmıştır. Bu kapsamda, yıl içerisinde Ege’deki askeri faaliyetlerimiz karşılıklı olarak azaltılmış, bölgemizde tansiyonu düşük tutmaya gayret edilmiştir. Biz, her zaman iki komşu olarak aramızdaki tüm sorunları karşılıklı diyalogla, barışçıl yöntemlerle, birbirimizin hakkına saygı göstererek ve müttefiklik ruhu ile çözme konusunda kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz. Yunanistan ile aramızdaki ilişkilerin geliştirilmesinde tarihi bir dönemden geçtiğimize, çözüm odaklı bir yaklaşım ile dürüst ve yapıcı bir ilişkinin iki ülkenin de yararına olacağına inanıyoruz” dedi.

Ortadoğu’da İsrail’in bombardımanı altındaki Gazze’ye yönelik insani yardımları sürdüreceklerini belirten Güler, Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 27 Gazzeli’nin Türkiye’ye intikalinin sağlandığını belirtti.

Sınır ötesi operasyonlar ve FETÖ ile mücadele vurgusu yaptı

Sınır dışı operasyonlara ilişkin bilgi verdiği bölümde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ile Pençe serisi gibi askeri operasyonları anımsatan Güler, “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 39 bin 211, bu yılın başından itibaren ise 1868 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Suriye ve Irak’taki tüm operasyonlarımız, Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, komşularımızın egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştirilmektedir. Operasyonların planlanması ve icrasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaktadır. Ülkemize ve asil milletimize tehdit oluşturan PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki tüm unsurları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimizdir” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yaşadığı darbe girişimi süreci itibariyle FETÖ ile de mücadeleyi sürdürdüklerini söyleyen Güler, “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden 23 bin 971 şahıs ihraç edilmiştir” bilgisini verdi.

VOA tarafından geçilen Güler’den Yunanistan ile sorunları müttefiklik ruhuyla çözme mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Güler’den Yunanistan ile sorunları müttefiklik ruhuyla çözme mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Güler’den Yunanistan ile sorunları müttefiklik ruhuyla çözme mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.