*** Göz hastalıkları hakkında bilgi verildi

*** Göz hastalıkları hakkında bilgi verildi

ABONE OL
18:48 - 29/06/2009 18:48
*** Göz hastalıkları hakkında bilgi verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Göz hastalıkları hakkında bilgi verildi 

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen bir toplantıda katarakt ve glokom (karasu) hastalıkları konusunda Türkçe bilgi verildi

Schwabing kliniğinde bu yıl başlatılan sağlık alanında Türkçe bilgilendirme toplantıları çerçevesinde Dr. Joachim Günther, özellikle yeterli Almancası olmayan birinci kuşak Türklere yönelik katarakt ve karasu hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Günther, katarakt hastalığının göz merceğinin bulutlanması sonucunda görme yeteneğinin bozulmasıyla ortaya çıktığını, hastalığın insanlarda çoğunlukla 50 yaşından sonra görüldüğünü belirtti.

Kataraktın 20 dakikalık bir ameliyatla tedavi edilebileceğini ifade eden Günther, bu hastalığın tedavi edilmemesi durumunda, insanın görme yeteneğini tümüyle kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Halk arasında karasu hastalığı olarak bilinen glokom hastalığının çok daha tehlikeli olduğuna işaret eden Günther, glokomun göz içi basıncının artması sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu kaydetti.

Günther, bu iki hastalığın da özellikle 50 yaş üzerinde ortaya çıktığını, bu yaşı geçenlerin ve şeker hastası olanların göz doktoruna giderek göz tansiyonunu ölçtürmeleri gerektiğini söyledi.

(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.