*** ”Göçmenlerden çok oy bekliyoruz”

*** ”Göçmenlerden çok oy bekliyoruz”

ABONE OL
21:54 - 31/08/2009 21:54
*** ”Göçmenlerden çok oy bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Göçmenlerden çok oy bekliyoruz”

Almanya’nın Hamburg Eyalet Meclisi Başkan Vekili Nebahat Güçlü, Yeşiller olarak az da olsa oylarını artırdıklarını, göçmenlerin genel seçimlerde de Yeşiller’e çok oy vereceğine inandığını söyledi

Hamburg’daki Türk kökenli politikacılar, dün Saarland, Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde yapılan eyalet meclisi seçimleriyle Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerle ilgili olarak genel değerlendirmelerde bulundu.

Yeşiller Partisi’nin Hamburg’daki kardeş parti konumunda bulunan ”Yeşil Alternatif Liste” üyesi Güçlü, ”Yeşiller olarak az da olsa oyumuzu artırdık. CDU’nun iki eyalette tek başına iktidara gelemeyeceği ortada. Eyaletlerde her mecliste Yeşiller’in olması sevindirici. Göçmenlerin genel seçimlerde de Yeşiller’e çok oy vereceğine inanıyorum” dedi.

Sol Parti’den Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Mehmet Yıldız, ”İnsanlar partiye değil, değişime ihtiyacı olduğunu gösterdi. Siyasi partilerin vaatleri artık seçmenlere gerçekçi görünmüyor. Ekonomik kriz ve özellikle işsizliğe karşı mücadelede mevcut partiler yetersiz kalmaktadır. Sol Parti’nin eyalet meclisi seçimlerinde olduğu gibi genel seçimlerde de oylarını artıracağına inanıyorum. Göçmenlerin oyları da bu seçimlerde büyük rol oynadı. İşçi kesimi ve göçmenler için büyük partiler karşısında alternatif partinin Sol Parti olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) Hamburg Eyalet Meclisi üyesi David Erkalp de, ”Sol Parti’nin oylarını artırmasını ilginç görüyorum. Sol Parti’nin oylarını artırması elbette düşündürücü. Küresel krize karşı mücadele edebilecek tek parti CDU. Bazı kentlerde CDU oy kaybetti, ancak federal düzeyde bu durumun farklı olacağına inanıyorum. İnsanların işe ihtiyacı var, boş laflara değil” dedi.

Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için milletvekili adayı olan Aydan Özoğuz, CDU’nun seçimlerde istediği sonuçlara ulaşamadığını belirterek, ”Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon için bile oylar yetersiz kaldı. Sol Parti’nin oylarını artırması düşündürücü. Eyalet bazında sol ve yeşillerin koalisyon hükümeti mümkün, ancak federal düzeyde mümkün değil. Genel seçimlerden sonra SPD ve Yeşiller arasında koalisyon hükümeti kurulabileceğine inanıyorum. Umarım seçmenler bu bilinçle sandıklara giderek oy kullanırlar. Ancak şunu söylemek isterim: Aşırı sağcılara oy vermektense, Sol Parti’ye oy verilmesini tercih ederim” diye konuştu.

FDP’den genel seçimler için milletvekili adayı olan Serkan Tören ise FDP’nin seçimlerde oy oranını artırdığına işaret ederek, ”Bizim için çok güzel bir gelişme. 27 Eylül seçimleri için de çok umutluyum. Sol Parti’nin vaatlerini nasıl gerçekleştireceğini bilmiyorum. Vergi indirimi bizim üzerinde durduğumuz konulardan biri. Seçmenler de bu eyaletlerde kararlarını doğru bir şekilde verdiler” dedi.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.