*** Göçmen kökenli kadın yöneticilere övgü

*** Göçmen kökenli kadın yöneticilere övgü

ABONE OL
17:00 - 13/02/2009 17:00
*** Göçmen kökenli kadın yöneticilere övgü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Göçmen kökenli kadın yöneticilere övgü  

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Aile, Kadın ve Uyum Bakanı Armin Laschet, göçmen kökenli şirket sahibi ve yöneticilik yapan kadınların Alman ekonomisini güçlendirdiğini söyledi

Laschet, Düsseldorf kentinde düzenlenen ”Çok çeşitlilikle başarı” adlı toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, yönetici konumundaki göçmen kadınların diğer genç kadınlara örnek teşkil ederek uyuma büyük bir katkı sağladıklarını belirtti. Laschet, ”Göçmen kökenli şirket sahibi ve yönetici pozisyonunda bulunan kadınlar ekonomimizi güçlendiriyorlar. Şirketlerde çeşitliliği artırıyorlar ve başarılı olabileceklerini gösteriyorlar” dedi.

Bu kadınların özellikle yoğun şekilde desteklenmeleri gerektiğini ifade eden Laschet, girişimci olma yolunun kolay olmadığına, özellikle de ülkenin kuruluşlarına alışık olmamanın da zorluklarına dikkat çekti.

Bundan dolayı deneyimlerin paylaşılmasının çok önemli olduğunu kaydeden Laschet, bakanlığının, göçmen iş kadınlarının oluşturduğu ”Petek” adlı kuruluşu da desteklediğini sözlerine ekledi.

(A.A) ERBİL BAŞAY

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.