*** Göçmen kökenli elemanlar alınacak

*** Göçmen kökenli elemanlar alınacak

ABONE OL
16:59 - 01/04/2009 16:59
*** Göçmen kökenli elemanlar alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Göçmen kökenli elemanlar alınacak


Almanya’nın Hamburg eyalet meclisi, eyalet İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Dairesinde çalışmak üzere göçmen kökenli 5 yeni eleman alınması konusunda karar aldı

Hamburg eyalet meclisinde bütçe tartışmaları sonrasında bu konuda sunulan bir önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

Hamburg Eyalet Meclisi Başkan Vekili Nebahat Güçlü yaptığı açıklamada, Alman vatandaşlığına geçenlerin sayısında son yıllarda azalma olduğunu belirterek, Vatandaşlık Dairesinde göçmen kökenlilerin istihdam edilmelerinin gerek Alman gerekse Türk kamuoyu için faydalı olacağını ifade etti.

Güçlü, "Hamburg’ta daha önceki yıllarda 4500 kişi vatandaşlığa geçerken, 2008 yılında bu sayı 2800’e düştü. Bu nedenle eyalet yönetimi buna karşı önlemler almaya başladı. Nitekim bütçe görüşmeleri sonrasında alınan karara göre Hamburg İçişleri Bakanlığına bağlı Vatandaşlık Dairesinde bu konular üzerinde çalışacak göçmen kökenli 5 yeni eleman alınacak. Resmi dairelerde göçmen kökenlilerin sayısı daha da artırılmalı" dedi.

Alman vatandaşlığına geçişleri teşvik etmek amacıyla yeni oluşturulacak bir birimde görev yapacak yeni elemanların temmuz ayında çalışmalara başlayacağını belirten Güçlü, söz konusu birimin sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyon içinde çalışacağını ve vatandaşlık kampanyasının bu bağlamda yürütülmesinin hedeflendiğini söyledi.

Hamburg Eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Uyum Danışma Kurulunun dünkü oturumunda da bu konunun ele alındığını ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından da destek gördüğünü ifade eden Güçlü, "Biz Yeşiller olarak, ‘uyumun sonu yoktur’ diyoruz. Bir anlamda vatandaşlık konusunda motivasyonu artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Güçlü ayrıca, aile içi şiddete karşı mücadele ve şiddeti önlemek amacıyla genç kız ve kadınlara yönelik yürütülen "ev projesi" için eyalet bütçesinden yılda 300 bin Euro para ayrıldığını kaydetti.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.