*** ”Göçmen kızlara ağırlık vereceğiz”

*** ”Göçmen kızlara ağırlık vereceğiz”

ABONE OL
20:09 - 05/08/2009 20:09
*** ”Göçmen kızlara ağırlık vereceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Göçmen kızlara ağırlık vereceğiz”

Bavyera eyalet hükümetinin uyum sorumlusu olarak görevlendirilen Bavyera Eyalet Meclisi Üyesi Martin Neumeyer, eyaletteki göçmen kız ve kadınlara meslek eğitimi verilmesi için yoğun şekilde çaba harcadıklarını söyledi

Neumeyer’in de katıldığı Bavyera eyalet hükümeti kabine toplantısında, göçmen kökenlilerin topluma uyumunu teşvik edici tedbirler görüşüldü.

Neumeyer kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, ”Göçmen kız ve kadınların mesleki eğitim alarak, toplumda ekonomik bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda göçmen sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapacağız” dedi.

Aile içinde kadınlara yönelik şiddete ve zoraki evliliklere karşı mücadele edebilmek için genç kızların sportif ve sosyal alanda gönüllü hizmetlerde çalışmasını teşvik etmek amacıyla ailelerle doğrudan diyalog kurulması için çalışmalar yapılmasının da kararlaştırıldığını ifade eden Neumeyer, şiddete uğrayan kadınların yardım için ”[email protected]” elektronik posta adresine başvurabileceklerini kaydetti.

Türk toplumunun her kesimiyle ilişki içinde olmak istediğini ve bu bağlamda tüm önerilere açık olduğunu belirten Neumeyer, entegrasyon ve asimilasyon kavramlarının zihinlerde karışıklık yarattığını, entegrasyondan hedeflenenin yaşanan topluma intibak etmek, kendi kimliğini kaybetmeden topluma uymak olduğunu söyledi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 24 Eylül’de geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini de ifade eden Neumeyer, ayrıca 15 Ağustos’ta 3 günlük ziyaret için Türkiye’ye gideceğini kaydetti.


(A.A) Orhan TİNENGİN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.