Göçmen Kadınların “Göç Hikayeleri “

Göçmen Kadınların “Göç Hikayeleri “

ABONE OL
23:38 - 28/01/2023 23:38
Göçmen Kadınların “Göç Hikayeleri “
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Nürnberg kentinde, „ Göçmen Kadınlar Bayern „ kuruluşunun Nürnberg Loni Ubler Haus’da, ilk kez   düzenlediği etkinlikte, farklı jenerasyonlardan kadınlar bir araya geldi.

Ebru Sarı ve Arzu Mumcu İlarslan’ın hazırladıkları bu etkinlikte, çocukken göç etmiş kadınların hikayelerinden, yeni göç etmiş kadınların hikayelerine uzanan geniş bir zamanda yolculuk yapıldı. Göç nedir slaytı büyük ilgi gördü.  Etkinlikte Nürnberg Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş da hazır bulundu.

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Gecede, GK Bayern olarak ücretsiz yapılacak   etkinlikler sıralandı.

Çocuklar için Türkçe-Almanca Masal okuma, Almanca Drama Atölyesi, Belgesel film gösterimi ve söyleşisi, Arbeitsagentur bilgilendirme semineri, Online okul seçimi ve sosyal haklarla ilgili seminerler, Hareket Atölyesi, Kitap Kulübü, Ücretsiz Almanca kursu ve Workshopların da olacağı etkinliklerle ilgili detaylar sosyal medya hesaplardan duyurulacak.

KATKI SAĞLADILAR

Misafir konuşmacılardan Kuzey Bavyera Türk- Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel, Aysel Aydın ve Eylem Balaban büyük katkı sağladı.

Gecenin sonunda, harika bir müzik ziyafeti sunan Eylem Balaban ve Onur Serindağ’a da canlı performansları ile herkesi büyüledi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.