Göçmen Kadınların Göç Hikayeleri 2 büyük ilgi gördü

Göçmen Kadınların Göç Hikayeleri 2 büyük ilgi gördü

ABONE OL
19:04 - 28/01/2024 19:04
Göçmen Kadınların Göç Hikayeleri 2 büyük ilgi gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Nürnberg kentinde çalışmalarına başlayan, Göçmen Kadınlar Bayern inisiyatif grubunun düzenlediği “Göçmen Kadınların Göç Hikayeleri 2“proğramı büyük ilgi gördü.

Nürnberg Loni Ubler Haus’da düzenlenen Göçmen Kadınlar Bayern kurucusu Ebru Sarı ve Arzu Mumcu İlarslan’ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği etkinlikte, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Başkonsolos yardımcısı Ülker Erçetin ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

KADINA ŞİDDETE HAYIR İÇİN BİRLİKTELİK ÖNEMLİ

Göçmen Kadınlar Bayern İnisiyatif Grubunun geçen sene yapmış olduğu etkinliklerden oluşan bir slayt gösterimiyle başlayan programda konuşan Göçmen Kadınlar Bayern adlı inisiyatif grubun kurucusu ve yöneticilerinden Ebru Sarı, “Kadınların toplumsal yaşama katılmasını sağlayacak etkinlikler düzenlerken, kadına yönelik yapılan şiddete karşı, birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz “dedi. Sarı, önümüzdeki dönemde dernekleşme ile ilgili çalışmalara başlanacağının müjdesini verirken Bayern Göçmen Kadınlar yöneticilerinden Arzu Mumcu İlarslan da, yeni projeler için çalışmaya devam edeceklerini ve özellikle Göç Hikayeleri etkinliklerine de ilerleyen senelerde de devam etmeyi düşündüklerini belirterek “Göç de bitmiyor, göç hikayeleri de bitmez” dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN OLUŞMASINDA KADINLARIMIZIN EMEĞİ BÜYÜKTÜR

Etkinlikte Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci şunları söyledi: “Bir kadın olarak burada, sizlerin yanında olmak ve karşınızda konuşma yapmak her şeyden önce çok gurur verici. Göçmen Kadınların yaptıkları etkinlikleri izlediğimiz slaytlarda gördüğümüz şey zenginlikti, birliktelikti, zevkti, uyumdu. Güçlü Türkiye’nin oluşmasını sağlayan güçlü kadınlara, bize bu günleri armağan eden ulusal kahramanlarımıza ve en başta Atatürk’ümüze çok şey borçluyuz. Bu tür etkinlikler sayesinde, sizler sayesinde Türk kadını hakkındaki ön yargıların da kırılması sağlanıyor. Her birinizi birer kültür elçisi olarak görüyorum “ dedi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI VE KADINLAR GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Başkonsolos Cebeci’nin konuşmasının ardından “Göçmen Kadınlar Sizin için Ne ifade ediyor?” başlıklı bir video sonrada Bayern Göçmen Kadınlar İnisiyatif Grubu içindeki kadınların emeğiyle ortaya çıkan “Gidenler ve Kalanlar “adlı bir piyes sahnelendi.

Vildan Özdemir Kara’nın yazıp yönettiği ve Müziğini Ahsen Özdemir’in yaptığı piyeste Betül Gücüyeter, Betül Öztekin, Emine Boztepe, Gamze Kaynak, Güneş Gücüyeter, Özlem Deniz, Ahsen Özdemir, Pınar Bayraktar ve minik yıldız Umay Gücüyeter’in oynadı.

Oyunu izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Oyunun yazarı Vildan Özdemir Kara “Bu göç yolculuğumuzda hepimizin hikayesi bambaşka olsa da temelde hepimizi buluşturan bir ortak nokta var; hasret. Göç etmenin oluşturduğu travmaları sanatın ve edebiyatın iyileştiren ve birleştiren gücüyle yeneceğimize inanıyorum.” dedi.

Etkinliğin ikinci bölümünde misafir konuşmacılardan Müge Timuroğlu, Nihal Güver, Deniz Tunabaş kendi göç hikayelerini izleyicilerle paylaşırken duygulu anlar yaşandı.
Program bitiminde solist Ahsen Özdemir ve gitarda Volkan Özdemir, misafirlere unutulmaz bir canlı müzik dinletisi sundu.

ha-ber.com/İlhan BABA/NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.