*** Giresun Derneğinden eğitime destek

*** Giresun Derneğinden eğitime destek

ABONE OL
16:24 - 11/04/2009 16:24
*** Giresun Derneğinden eğitime destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Giresun Derneğinden eğitime destek

Almanya’nın Köln kentinde faaliyet gösteren Avrupa Giresun Derneğinin Başkanı Metin Çoban, 28 Şubatta düzenlenen Avrupa Giresunlular gecesinden elde edilen gelirin kimsesiz çocukların eğitimine harcanacağını söyledi

Avrupa Giresun Derneğinin Köln’de görev yapan Türk gazetecilere verdiği bir yemekte konuşan Çoban, dernek olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Daha önce sağlık alanında çok sayıda girişimde bulunduk. Giresun’daki hastanelerimize araç gereç yardımında bulunduk. Şimdi sıra eğitimde. Eğitimin önemini eski öğretmen olarak çok iyi biliyoruz. Amacımız, toplanan gelirle Giresun’daki kimsesiz çocukların eğitim için gerekli ihtiyaçlarını gidermek. Hem Almanya’da, hem de Türkiye’de bu faaliyetlerimizi sürdüryoruz. Dernek olarak yakında Köln’deki merkezimizde uyum kursu vermek için faaliyetlere başlayacağız. Derneğimizde saz kursu vermek ve bir folklor ekibi kurmak için de çalışmalarımız var."

Çoban, düzenlenen geceyle üç kuşak Giresunluları bir araya getirdiklerini kaydederek, "Gecemize 1500 kişi katıldı. Maalesef salon kapasitesi nedeniyle birçok hemşerimiz katılamadı. Gecemiz çok güzel geçti. Bu gecede üç kuşağı bir araya getirdik" diye konuştu.

Türk basınına derneklerine verdikleri destek için de teşekkür eden Çoban, Almanya’da yaşayan Türkler olarak Türk basınının önemine vurgu yaptı.

Derneklerinde Giresun’u tanıtıcı faaliyetlerde de bulunduklarını belirten Çoban, bu çalışmalar için Giresun’a giderek vali ve belediye başkanıyla görüşeceklerini sözlerine ekledi.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.