Giffey: Acil durumlarda elektrik kesilir

Giffey: Acil durumlarda elektrik kesilir

ABONE OL
21:58 - 19/10/2022 21:58
Giffey: Acil durumlarda elektrik kesilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Eyalet Başbakanı Franziska Giffey, “Sadece acil durumlarda elektrik kesintileri meydana gelebilir”  dedi.

Radyo Metropol FM’e konuk olan Berlin Eyalet Başbakanı SPD’li Franziska Giffey, eyalet hükümeti olarak kimsenin enerji krizinden etkilenmemesine çalıştıklarını vurguladı. SPD’li Eyalet Başbakanı Giffey ayrıca, senatonun gündeminde yeni maddi yardım ve destek paketlerinin bulunduğunu aktardı.

Radyo röportajında çok sayıda dinleyici soruları da alan Giffey, Berlin’de bu kış sadece acil durumlarda elektrik kesintilerinin oluşabileceğini söyledi, ayrıca Berlin Senatosu olarak enerji krizinden dolayı hiç kimsenin olumsuz etkilenmemesi için ciddi maddi yardımların hazırlıkta olduğunu vurguladı. Giffey Berlin hükümeti olarak çok sayıda inşa edilen konutları önümüzdeki dönemde sunacaklarını, bu sayede konut ve kira fiyatların Başkent’te düşebileceğini kaydetti.

Eyalet Başbakanı Giffey, enerji krizi, olası elektrik kesintileri ve beklenilen yeni Berlin seçimlerine kadar çok sayıda Berlinli Metropol FM dinleyicilerinin sorularını da cevapladı. Giffey seçimlerin yenilenmesine tarih olarak 2023’ün Şubat ayını öngördüklerini kaydetti.

Metropol FM Redaktörü Ferhad Poye ‘nin gerçekleştirdiği röportaj toplam 22 dakika sürdü.

1999 yılında kurulan Metropol FM, Almanya ve yerel haberler yanı sıra ağırlıklı olarak Türkçe pop, halk ve arabesk gibi farklı müzik türlerine yer veriyor. Ayrıca yaşamın her alanından bilgi ve etkinlikleri sunmakta. Metropol FM, değişik kurumlarla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir.

Metropol FM, Almanya´da yaşayan ve Türkiye, Balkanlar, Orta Doğu ve Azerbaycan’dan gelen ve Türkçe konuşanlara yönelik, Almanya’nın 16 şehrinde 24 saat yayın yapmaktadır. Almanya´nın en büyük göçmen grubu olarak 3,5 Milyon Türkçe konuşan göçmen yaşamaktadır.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.